• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Comunicat de presă - Rec...
Comunicat de presă - Recital Ioana Delioran

Filarmonica "George Enescu" anunţă un nou recital din cadrul Stagiunii de marţi seara. Unul dintre scopurile pe care acest program si l-a propus este acela de a invita tineri muzicieni care studiază în străinătate să concerteze pe scena Sălii mici a Ateneului Român. Solista serii muzicale de marţi, 29 martie este pianista Ioana Delioran.

Program:

Ludwig van Beethoven
Sonata nr.23 , în fa minor, op. 57 "Appassionata"

Robert Schumann
Carnaval op.9

Claude Debussy
L'isle joyeuse

Coproducători: TVR Cultural, Radio România Muzical
Partener: Fundaţia "Prietenii muzicii - Serafim Antropov"

Ioana Delioran s-a născut în 18 noiembrie 1982 la Braşov. A început studiul pianului la Liceul de Artă din oraşul natal, continuând apoi la Liceul de Muzică "George Enescu" din Bucureşti.
La vârsta de 11 ani a participat la primul concurs unde a obţinut premiul I ("J.S.Bach", Cluj-Napoca). Au urmat numeroase alte premii la concursuri nationale si internationale.
La 17 ani a debutat ca solistă cu orchestra, alături de Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti, sub bagheta dirijorului Ovidiu Bălan, interpretând Concertul pentru pian şi orchestră nr.9 KV 271 “Jeunehomme”, de W.A.Mozart. A concertat acompaniată si de alte orchestre din ţară (Braşov, Bacău, Iaşi etc.) şi în anul 2005 a debutat pe scena Sălii Radio din Bucureşti, alături de Orchestra “Philarmonia”, dirijată de Nicolae Iliescu. A susţinut recitaluri în Germania, Franţa, Grecia şi Japonia. A reprezentat Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la “Kyoto International Music Students Festival 2006” (Japonia).
În anul 2002 a înregistrat un CD la "Electrecord", cu lucrări de Listzt, Chopin si Enescu.
A participat la numeroase cursuri de maiestrie, sustinute de mari pianişti, precum Lazar Berman, Paul Badura-Skoda, Cyprien Katsaris, Ian Hobson, Vitali Berzon, Vitali Margulis.
Este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucuresti, unde a studiat pianul cu profesorii Dana Borşan şi Şerban-Dimitrie Soreanu. A beneficiat de o bursă “Erasmus” în Germania, la Hochschule für Musik Stuttgart, sub îndrumarea profesoarei Shoshana Rudiakov. S-a perfecţiomat la Hochschule für Musik Freiburg (Germania), la clasa profesorului Vitali Berzon, iar în prezent urmează un master în muzică de cameră la Hochschule für Musik Saarbrücken (Germania).