• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Comunicat de presă - Rec...
Comunicat de presă - Recital orgă

Nu de mult, orga din Sala Mare a Ateneului Român a fost restaurată. Inaugurat la 22 aprilie 1939 instrumentul poartă semnătura meşterului german Oskar Walcker. În familia Walker tradiţia contructorilor de orgi este atât de îndelungată şi de puternică încât cel care a finalizat acum, la Bucureşti, restaurarea instrumentului este Gerhard Walcker- Mayer, strănepotul meşterului Oskar Walker. Celor interesaţi le mai spunem că unul dintre Caietele Filarmonicii “George Enescu” este dedicat orgii Walcker şi că textul este scris de însuşi Gerhard Walcker- Mayer care a folosit pentru ilustraţie fotografii de familie, fotografii de epocă şi instantanee inedite realizat în timpul restaurării instrumentului.

Întotdeauna recitalurile de orgă au fost deosebit de apreciate atat de tineri cât şi de vârstnici. Momentele în care o poţi asculta pe “regina instrumentelor” sunt puţine şi cu atât mai preţioase.. De aceea, Filarmonica “George Enerscu” anunţă cu deosebita plăcere un nou recital de orga:

Miercuri, 4 mai 2011, Ateneul Roman, ora 19
RECITAL DE ORGÃ ECKART SCHLANDT
Program:
Georg Böhm - Preludiu în re minor; Partita în sol major
Johann Sebastian Bach - Toccata BWV 566; Coralul „Christ ist erstanden”, BWV 627
August Gottfried Ritter - Sonata în la minor
Franz Liszt - Orpheus
Alexandre Guilmant - Introducere şi Allegro
Jean Langlais - Incantation
Paul Richter- Simfonia nr. 2, în sol minor - p. a.

Organistul ECKART SCHLANDT s-a nãscut la Braşov într-o familie de muzicieni. A studiat pianul cu tatăl său (Walter Schlandt) şi orga cu Victor Bickerich la Biserica Neagră. A continuat studiile la Conservatorul din Bucureşti (clasa de orgã Helmut Plattner). După absolvire a participat la cursuri de perfecţionare în Germania, Austria şi Elveţia (Weimar, Dresda, Nürnberg, Frankfurt, Millstatt ş.a.). În 1965 a devenit organistul Bisericii Negre din Braşov, conducând mai multe decenii şi corul „Bach” al Bisericii Negre (1965-2004), cu un repertoriu ce a cuprins cele mai importante lucrãri vocal-simfonice de muzică liturgică de Bach, Händel, Schütz, Haydn, Mozart, Brahms, precum şi numeroase lucrări a cappella. Începând din 1956 până în prezent, organistul Eckart Schlandt a concertat în majoritatea ţărilor europene şi în SUA. Activitatea sa actuală principală rămâne coordonarea concertelor de orgã estivale renumite în ţară şi străinătate (înfiinţate în 1953), care au fãcut ca Braşovul să fie unul dintre centrele muzicii de orgă recunoscute internaţional. Stagiunile de vară cuprind 35 de concerte defăşurate de trei ori pe sãptămână cu invitaţi din ţară şi străinătate. Din totalul acestor concerte, în fiecare an organistul Eckart Schlandt susţine 15 recitaluri. Pe lângă activitatea concertistică, organistul Eckart Schlandt a predat orga şi muzica de cameră la Facultatea de muzică din Braşov.