• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Conferințele Ateneului R...
Conferințele Ateneului Român

Filarmonica „George Enescu” anunţă, în cadrul stagiunii Conferinţele Ateneului Român, cel de al 6-lea dialog la care marţi, 18 septembrie a.c., ora 18,30 în Sala mare a Ateneului Român vor participa prof. Luc Montagnier, Laureat 2008 al Premiului NOBEL pentru medicină şi prof. Solomon Marcus, membru al Academiei Române.

Biletele se pun în vânzare în ziua conferinţei, marţi, 18 septembrie începând cu ora 12 la casa de bilete din incinta Ateneului Român, intrarea din str. Exharcu 5-7. Preţ unic – 10 lei.

Dr. Luc Montagnier s-a născut în anul 1932 la Chabris/ Tours/Franţa. A studiat ştiinţele naturale la Universitatea din Poitiers şi a obţinut în 1955 doctoratul în ştiinţe la Universitatea din Paris. În 1960 devine doctor în medicină la aceeași universitate. În 1974 este director de cercetare al Centrului Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS) şi în 1985 profesor la Institutul Pasteur. În anii dinaintea debutul epidemiei de SIDA în lume, Luc Montagnier a făcut multe descoperiri semnificative în ceea ce privește natura viruşilor şi a contribuit la înțelegerea modului cum aceştia pot modifica informaţia genetică a organismelor gazdă aducându-şi astfel contribuţia la avansarea cercetării în domeniul cancerului. Studiul său despre interferon a deschis căi generoase pentru tratamente medicale pentru boli virale.
Marea sa reuşită, cea care l-a făcut cunoscut pretutindeni, în lumea oamenilor de ştiinţă, a fost depistarea în 1983 a virusului HIV, cauza a SIDA. Această descoperire a dus direct la dezvoltarea unui test pentru detectarea prezenței HIV în probe de sânge.
Premiului Nobel pentru medicină, în anul 2008 a marcat încununarea unei cariere strălucite de cercetare în virusologie la cel mai înalt nivel internaţional.

Prof. Solomon Marcus (n. 1925) este matematician român, membru al Secției de Matematică a Academiei Române și profesor emerit la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Matematică. În domeniul analizei matematice, cercetarea sa principală vizează lingvistica și informatica. A publicat, de asemenea, numeroase studii interdisciplinare, ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, analiză teatrală, poezie, ştiinţele naturale şi sociale, arte vizuale. Solomon Marcus a publicat peste 50 de volume şi sute de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate, în ţară şi străinătate.