• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Turneul Filarmonicii &quo...
Turneul Filarmonicii "George Enescu" din București în Germania

În perioada 22 - 25 septembrie a.c. două dintre formaţiile muzicale ale Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra simfonică şi Trio-ul Pro Arte se vor afla în turneu în Germania.

Sâmbătă, 22 septembrie pe scena de la Konzerthaus din Ottobeuren Trio Pro Arte alcătuit din violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu și pianistul Nicolae Licareţ va interpreta Haydn – Trio în La major Ho XV:18, Mozart – Trio nr. 7 în Mi bemol major KV 498, Enescu - Serenade lointaine şi Beethoven – Trio op. 1 nr. 2 în Sol major.

Duminică, 23 septembrie Orchestra simfonică şi dirijorul Horia Andreescu vor prezenta la Ottobeuren Basilika lucrările Enescu - Rapsodia nr. 2 şi Bruckner - Simfonia nr. 6.

Turneul muzicienilor români se va încheia în seara zilei de luni 24 septembrie când în Liederhalle din Stuttgart este programat concertul dirijat de Horia Andreescu şi care o are ca solistă pe pianistă germana Magdalena Müllerperth cu un program alcătuit din Enescu - Rapsodia nr. 2, Schumann - Concertul pentru pian şi orchestră şi Bruckner - Simfonia nr. 6.

Tanara pianista germana Magdalena Mullerperth (n. 1992) este considerata de presa germana o artista care face parte deja dintre maestrii generatiei sale. A inceput sa studieze pianul la 5 ani . A intrat apoi intr-un program pre-universitar la Conservatorul din Karlsruhe. Din 2007 a studiat in SUA/ Minnesota cu prof. Alexander Braginsky la New York cu prof. Jerome Rose. Intre timp a participat la numeroase competitii nationale si internationale, la care a obtinut peste 35 de premii . Activitatea sa concertistica este marcata de concertele sustinute in SUA, in anul 2008, cu Orchestra din Minnesota avand la pupitru pe Marc Russel Smith, dar si de cele sustinute mai tarziu cu Filarmonica din Stuttgart dirijata de Simon Guadenz.
Inca din 2006 presa germana scria: “Magdalena Mullerperth - ar trebui sa tinem minte acest nume... o pianista exceptionala in lumea contemporana a muzicii”, iar in 2010 revista germana de specialitate “Piano News” afirma : "…un debut extraordinar, a urmari cariera acestei tinere pianiste va fi pasionant".