• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Concert cameral
Concert cameral

La sfarsit de saptamana Filarmonica „George Enescu” propune un concert cameral care alatura pe afis trei nume de mari compozitori romantici: Robert Schumann, Johannes Brahms si Antonin Dvorak.

Recital cameral
Duminica, 21 Octombrie 2012, 19:00 - 21:00, Sala mica
OANA SPÂNU-VIŞENESCU - vioară
MANUELA GIOSA - pian

Program:
Robert Schumann
Fantasiestuecke
Johannes Brahms
Sonata op. 120, nr. 2
Antonin Dvorak
Patru piese romantice

OANA SPÂNU-VIŞENESCU s-a născut în 1969; în 1994 a absolvit secţia de vioară clasa prof. Daniel Podlovschi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, urmând apoi un an de studii aprofundate. În activitatea violonistei se înscriu participări la cursuri de vară, obţinerea unor premii naţionale - concursul „Mihail Jora“ - şi internaţionale - Stresa, Isola din Capri (Italia). Din 1994 este cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşţi, în prezent fiind lector la catedra de muzică de cameră. Între 2000 şi 2002 a urmat un stagiu de perfecţionare la Conservatorul din Neűchâtel (Elveţia) la clasa profesoarei Denitsa Kazakova. În paralel a urmat un curs de violă cu prof. Jan Dobrzlewski. În calitate de violistă este membră a cvartetului „Arioso“. Are numeroase apariţii în concert şi în recital, atât în ţară, cât şi peste hotare şi are imprimări la radio, tv şi pe CD.

MANUELA GIOSA s-a născut în 1967 şi a studiat pianul la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti cu profesoara Liudmila Popişteanu. Între 1988 şi 1993, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, a studiat pianul la clasa profesorului Gabriel Amiraş, muzica de cameră cu profesorul Şerban Soreanu şi acompaniamentul cu profesoara Suzana Szörenyi. Pianista a obţinut Premiul III la concursul internaţional de la Catanzaro (1985) şi a fost finalistă la concursul „Vittorio Gui” (Italia,1991); în 1997 a obţinut Premiul II la concursul de muzică de cameră „Orpheus” de la Anvers. A urmat cursuri de perfecţionare sub îndrumarea pianiştilor Dmitri Bashkirov (Spania, 1991) şi Miguel Angel Estrella, Angela Tosheva şi Eric le Sage (Franţa, 1996). În ţară a susţinut recitaluri şi a colaborat cu orchestrele simfonice naţionale. În străinătate a susţinut recitaluri în Italia, Austria, Belgia, Germania. Manuela Giosa a realizat înregistrări solo şi de muzică de cameră la Radio România şi la TVR. În prezent este lector universitar doctor la catedra de muzică de cameră a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.