• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Concert aniversar „Lipa...
Concert aniversar „Lipatti 100”, în direct la TVR 3

concert lipatti 100 la tvr 3 98681400Pianiştii Nikolai Demidenko, Dana Borşan şi Mihai Ungureanu vor concerta la sărbătoarea centenarului Lipatti, concert transmis de TVR 3, TVR HD şi TVR+ duminică, 19 martie, de la 19.00. Concertul de la Ateneul Român este prezentat de Marius Constantinescu.

Dinu Lipatti, de la a cărui naştere se împlinesc, pe 19 Martie 2017, 100 de ani, este omagiat în cadrul unui concert ce are loc în Sala Mare a Ateneului Român. Chiar de ziua lui, Televiziunea Română face o reverenţă celui care este unul dintre cei mai dăruiţi pianişti şi compozitori ai modernităţii, artist ce a redefinit performanţa şi sensibilitatea.

Programul cuprinde un opus al compozitorului Dinu Lipatti - Concertino op. 3 în stil clasic pentru pian şi orchestră de cameră, cu Mihai Ungureanu solist, precum şi creaţii ce făceau parte din repertoriul pianistului omagiat - Concertul KV 271 nr. 9 Jeunehomme pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart - cu Dana Borşan solistă şi Concertul nr. 1 op. 11 pentru pian şi orchestră de Frederic Chopin, cu Nikolai Demidenko. Specialist în creaţia chopiniană, pianistul rus Nikolai Demidenko va delecta publicul cu una dintre lucrările preferate ale lui Lipatti, Concertul nr. 1 de Fr. Chopin.

Alături de cei trei pianişti evoluează ansamblul Camerata Regală, condus de la pupitrul dirjoral de Horia Andreescu.

În calitate de solist concertist al Filarmonicii Oltenia din Craiova, pianistul Mihai Ungureanu a susţinut numeroase concerte în ţară, dar şi turnee în Italia, Germania, Franţa, Elveţia, Spania, Gibraltar. Solista Pianista Dana Borşan abordează un repertoriu vast şi complex, din care nu lipseşte genul cameral. În paralel cu activitatea concertistică, solista desfăşoară şi o carieră didactică. Din 2001, Dana Borşan este şef al Catedrei de pian de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Dinu Lipatti s-a născut în 19 martie 1917 la Bucureşti. A fost elevul profesoarei Florica Musicescu şi, mai târziu, al compozitorului Mihail Jora. Dirijorul şi pianistul Alfred Cortot îi devine profesor la École Normale de Musique din Paris. Are o carieră strălucitoare în străinătate, dar şi în ţară, cu multe recitaluri, unele dintre ele în compania lui George Enescu. Devine profesor la Conservatorul din Geneva, semnează un contract exclusiv casa de producţie Columbia. Înregistrările sale rămân dovada unui pianist reper pentru pianiştii de pretutindeni şi continuă să bucure generaţii întregi de melomani.

TVR transmite în direct concertul organizat cu ocazia centenarului naşterii lui Dinu Lipatti duminică, 19 martie, începând cu ora 19.00. Telespectatorii îl pot urmări la TVR 3, TVR HD şi online, pe TVR+, în două părţi – de la 19.00 şi de la 20.20.

Sursa: TVR