• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Pianistul Dragoş Andrei ...
Pianistul Dragoş Andrei Cantea, de la Oslo la Bucureşti

dragos canteaLuni, 24 Aprilie, d ela ora 19.00, la Sala mică a Ateneului Român, pianistul Dragoş Andrei Cantea va susţine, în cadrul Stagiunii de marţi seara, un program cu lucrări de Joseph Haydn, Franz Schubert, Aleksandr Scriabin.

Pianistul Dragoş Cantea este masterand al conservatorului ieşean la clasa prof. univ. dr. Ioana Stănescu şi studiază în acelaşi timp la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo cu pianistul şi profesorul Håvard Gimse.

Este pentru prima oară invitat în Stagiunea de marţi seara şi, tot pentru prima oară în cei opt ani de când există acest proiect, din motive obiective, recitalul a fost reprogramat pentru seara zilei de luni, 24 aprilie, ora 19.00.

Dragoş Andrei Cantea a început studiul pianului în 1999 în oraşul său natal Iaşi, sub îndrumarea lector univ. dr. Ioana Stănescu. Termină cursurile Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi în anul 2011. În 2015 tânărul pianist a absolvit studiile la Universitatea Naţionalăde Arte „George Enescu” din Iaşi. Se remarcă în recitaluri solistice la nivel naţional, în principalele centre culturale din ţară (Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Cluj, Braşov, etc.), debutând totodată şi în sfera concertistică în anul 2013, alături de orchestra simfonică a conservatorului ieşean, cu Concertul pentru pian de Edvard Grieg.

În 2015, a fondat Cvartetul cu pian Caudella, alături de colegi din cadrul conservatorului din Iaşi, sub îndrumarea prof. univ. dr. Constantin Stanciu. Formaţia concertează la Iaşi, Bucureşti, Braşov şi Roma (Italia) şi muzicienii sunt laureaţi ai concursurilor „Dan Cumpătă” în 2015 şi „Drumul spre celebritate” în 2016. Pianistul Dragoş Andrei Cantea a participat la master-class-uri susţinute de pianişti precum Rostislav Yovhev, Andrei Gavrilov, Havard Gimse, Elizabeth Sombart, ş.a. De asemenea, este un membru active în dezvoltarea comunităţii locale prin implementarea unor proiecte cultural-educaţionale sub tutela Rotary şi Rotaract International.

Stagiunea de marţi seara

Luni, 24 Aprilie 2017, 19:00 - 21:00

Sala mica
DRAGOŞ ANDREI CANTEA
Program
Joseph Haydn
Sonata nr. 21, în fa major, Hob. XVI:23
Franz Schubert
Sonata nr. 21, în si bemol major, D960
Aleksandr Scriabin
Sonata nr. 4, în fa diez major, op. 30
Coproducător: Radio România Muzical

Sursa: adevarul.ro