• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Premiile Concursului „M...
Premiile Concursului „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu“ sunt decernate la Ateneul Român

Concurs Eseuri Coposu 2017Fundația Corneliu Coposu, în parteneriat cu Fundația Academia Civică, Fundația Hanns Seidel și „Filarmonica George Enescu“ au organizat în acest an a doua ediție a  unui concurs de eseuri despre viața și activitatea lui Corneliu Coposu. Tema concursului din acest an  a fost „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu“. Concursul a fost lansat pe 27 martie 2017 , iar pe 1 octombrie 2017 a fost termenul limită pentru trimiterea eseurilor.  Decernarea premiilor va avea loc la data de 11 noiembrie 2017, de la ora 16.00, în cadrul unui eveniment special, ce va avea loc în foaierul Ateneului Român.

În urma întâlnirii finale a membrilor juriului concursului de eseuri   au fost desemnați următorii câștigători: Premiul I: Ioana  Florica Gale –(doctorand,  Școala de Științe Politice și ale Comunicării, Universitatea „Babeș-Bolyai „ Cluj-Napoca“), Premiul II: Victor Constantin Vlăduț – (masterand, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București),  Premiul III: Tudor Vișan Miu–  anul III, Facultatea de Istorie, Universitatea București).

 

Concursul s-a adresat studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor din sistemul universitar românesc, din sistemul universitar din Basarabia și Bucovina, precum și din cel european.

Juriul a fost format din: Ana Blandiana, scriitor, preşedinte al juriului, Doina Alexandru, jurnalist, Dan Pavel, profesor de ştiinţe politice, Ioana Boca, istoric, Tudor Călin Zarojanu, scriitor şi jurnalist.

Proiectul și-a propus să scoată în evidență legătura specială dintre doi oameni, care nu au vrut nimic pentru ei și care s-au dedicat prin morală, luptă și sacrificiu neamului și României Mari. Iuliu Maniu și Corneliu Coposu reprezintă modele de dăruire, devotament și viziune politică pentru toți cei care decid să se implice în viața Cetății.„… Pe mine nu reuşesc să mă intimideze, eu de la calea mea nu mă abat, eu hotărârile mele nu mi le schimb, eu ce cred că este bine pentru ţară şi pentru neam, asta fac“ , spunea Iuliu Maniu.