• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Premiile concursului „...
Premiile concursului „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu“ au fost decernate la Ateneul Român, pe 11 noiembrie, la 22 de ani de la moartea Seniorului Corneliu CoposuFundația CoFoto: Florin Esanurneliu Coposu, în parteneriat cu Fundația Academia Civică, Fundația Hanns Seidel și „Filarmonica George Enescu“ au organizat în acest an a doua ediție a unui concurs de eseuri despre viața și activitatea lui Corneliu Coposu (1914 – 1995).

Tema concursului din acest an  a fost „Moștenirea politică a lui Iuliu Maniu în opera și activitatea lui Corneliu Coposu“. Decernarea premiilor a avut loc, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, în ziua când s-au împlinit 22 de ani de la moartea Seniorului Corneliu Coposu. În cadrul unui eveniment special, ce a avut loc în foaierul Ateneului Român, au fost desemnați câștigătorii: Premiul I: Ioana  Florica Gale –(doctorand,  Școala de Științe Politice și ale Comunicării, Universitatea „Babeș-Bolyai „ Cluj-Napoca“), Premiul II: Victor Constantin Vlăduț – (masterand, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București), Premiul III: Tudor Vișan Miu–  anul III, Facultatea de Istorie, Universitatea București).

Juriul a fost format din Ana Blandiana, scriitor, preşedinte al juriului, Doina Alexandru, jurnalist, Dan Pavel, profesor de ştiinţe politice, Ioana Boca, istoric, Tudor Călin Zarojanu, scriitor şi jurnalist.

În deschiderea galei, PS Mihai Frățilă, Episcop Greco-Catolic de București, a spus o rugăciune și a evocat personalitatea marelui dispărut. Doamna Ana Blandiana, președintele juriului, a vorbit despre importanta misiune pe care o avem cu toții, de a atrage cât mai mulți tineri către principiile și valorile apărate cu atâta ardoare de Corneliu Coposu.  

Foto: Florin EsanuGazdă a evenimentul, domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu“, a vorbit despre datoria fiecărui român de a duce mai departe crezul politic al lui Corneliu Coposu. „Corneliu Coposu rămâne liderul nostru de vocație, un model pentru generațiile tinere care vor să-l urmeze. Ne bucurăm că aceste premii se acordă într-un templu al culturii, Ateneul Român. Corneliu Coposu este un model care, din păcate, astăzi, este abandonat. Mesajul esențial al lui Corneliu Coposu rămâne intuiția sa salvatoare pentru România a orientăriipro-europene. Succesiunea lui Corneliu Copusu este modestă. Nu există acel lider, nici acea formațiune politică capabile să urmeze și transmită ferm și consecvent acest mesaj pro-european al lui Corneliu Coposu. Conduita morală rămâne cel mai important criteriu al unui lider, un partid puternic se impune numai cu lideri puternici“, a declarat, la eveniment, domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii „George Enescu“.

După festivitatea de decernare a premiilor literare, a avut loc lansarea unei noi ediții, revăzută și readăugită a cărții „Nopți albe și zile negre“ de Nicolae Carandino. De această nouă ediție a volumului, s-a ocupat și s-a îngrijit cu meticulozitate venerabilul și reputatul ziarist, Paul Lăzărescu, apropiat și discipol al marelui jurnalist, fost director al ziarului „Dreptatea“ după 1990. Doamna Ioana Boca, istoric și director executiv al Fundației Academia Civică a prezentat cartea, pe care a coordonat-o, editorial, alături de un alt istoric, doamna Andreea Dobeș, de la Memorialul Sighet. Seara s-a încheiat cu recitalul de pian al maestrului Dan Grigore, un artist care l-a apreciat și l-a iubit foarte mult pe Seniorul Corneliu Coposu.