• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Integrala Dansurilor unga...
Integrala Dansurilor ungare de Johannes Brahms – versiunea originala, pian la patru mâini


MARIUS BOLDEA ANA BADICADupă surpriza variantei pentru violă a celebrei Sonate nr. 3, pentru pian și vioară “ în caracter popular românesc” de George Enescu, Stagiunea de marți seara oferă publicului, la distanță de doar o săptămână, o altă partitură rar cântată: versiunea original – pian la patru mâini-a uneia dintre cele mai populare lucrări brahmsiene, Dansurile ungare (1858–69) care circulă însă, masiv, în versiunea sa pentru orchestră simfonică mare, deși compozitorul a orchestrat el însuși doar 3 dintre cele 21 de dansuri (Nr. 1, 3 și 10).

Stagiunea de marţi seara


Marti, 21 Noiembrie 2017, 19:00 - 20:00
Sala mica

Recital de pian la patru mâini

MARIUS BOLDEA

ANA BĂDICĂ

În program, integrala Dansurilor Ungare de Johannes Brahms

Coproducător: Radio România Muzical

 

MARIUS BOLDEA s-a născut în 1994 la Târgu Mureş. A absolvit în 2013
Liceul de Artă din oraşul natal, la clasa prof. Codruţa Condruţ. Din acelaşi an este student la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (admis pe primul loc), clasa de pian prof. univ. dr. Viniciu Moroianu. S-a afirmat de timpuriu, participând în perioada 2002-2011, printre alte competitii, la opt ediţii ale Festivalului „Johann Sebastian Bach” din Cluj-Napoca, unde a obţinut de fiecare dată câte o distincţie. A susţinut recitaluri în Baja-Ungaria (2010), în stagiunile UNMB, precum şi la Primăria Sighişoara (2011, 2012), Filarmonica Târgu Mureş (2013), Muzeul Literaturii Romane (2013) şi Biblioteca Centrală Universitară (2014). A evoluat ca solist in Concertul nr. 3 de Beethoven (Filarmonica de stat, Târgu Mureş, 2013) şi Concertul nr. 14 de Mozart (Târgu Jiu, 2014). A participat la cursuri de măiestrie susţinute de Horia Mihail (Târgu Mureş, 2007), Imre Rohman şi Viniciu Moroianu („Academia Sighişoara”, 2012, 2013), precum şi în Tel-Aviv (2013), Budapesta (Gergely Boganyi şi Gyula Kiss, 2010). Este finalist in cadrul concursului international de duo Suzana Szöreny, alaturi de pianista Ana Badica,obtine premiu I la Concursul International de pian “Pro Piano” - sectia pian 4 maini si este finalist in cadrul concursului national Mihail Jora. De asemenea, participa la concursul international Jeunesses, Europa fest, unde, din 61 de participanti, din 35 de tari, s-a situat pe locul IV, ca si semifinalist. In anul 2017 participa la cursul de maiestrie cu pianistul Josu De Solaun. In prezent este masterand la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

ANA BADICA este nascuta in 1993 la Constanta. Incepand din clasa I -a si pana in clasa a IX-a studiat, ca instrument principal , pianul la Colegiiul National de Arta “Regina Maria” din Constanta si, in paralel, a participat la cursurile de maiestrie pianistica organizate de Munchener Musikseminar, sub indrumarea maestrului Walter Krafft din Munchen si a profesorului universitar Csiky Boldizsar, de la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj.

In 2008 si 2009 a participat in Germania, la Munchen, la recitalul de sfarsit de an scolar al elevilor clasei de pian a maestrului Walter Krafft. Din anul 2010 este eleva Liceului de Muzica Dinu Lipatti din Bucuresti, la clasa de pian prof. dr. Ligia Pop.

          In anul 2011 obtine mentiune la Concursul International Craiova Piano si Premiul III la Concursul International Pro Piano.

Din anul 2013 este studenta la Universitatea Nationala de Muzica - Bucuresti, la clasa conf.univ. dr. Toma Popovici.

          Participa la numeroase recitaluri organizate in sala “George Enescu” a Universitatii, la concerte organizate de diferite Ambasade din Romania, precum si la recitaluri desfasurate in Aula Bibliotecii Centrala Universitara.

          Din anul 2014 formeaza un duo cu pianistul Marius Boldea, student la clasa maestrului Viniciu Moroianu.

In anul 2017 participa la cursul de maiestrie cu pianistul Josu De Solaun.

Biroul de presă
www.fge.org.ro

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it