• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Comunicat de presă - des...
Comunicat de presă - deschiderea stagiunii 2010 - 2011

Este primul concert dintre cele peste 200 de simfonice şi camerale incluse în noua stagiune a Filarmonicii bucureştene.

Ca în fiecare an, va fi un repertoriu interesant şi variat, alăturând capodoperelor creaţiei muzicale universale, pagini reprezentative ale creaţiei romaneşti clasice şi contemporane. Muzicieni de prestigiu internaţional – dirijori, solişti instrumentişti, cântăreţi – vor fi oaspeţi ai primei orchestre simfonice a ţării.

Din luna martie a anului 2010, domnul Andrei Dimitriu este director general al Filarmonicii „George Enescu". Viziunea sa managerială implică o serie de proiecte noi dintre care amintim:

 • internaţionalizarea transmiterii concertelor Filarmonicii „George Enescu" printr-un protocol încheiat cu Uniunea Europeana de Radio şi Televiziune şi Radiodifuziunea Romana (10 concerte/stagiune)
 • reluarea Conferinţelor Ateneului Român (patru pe stagiune) în colaborare cu Institutul Cultural Român, Editura Humanitas, „Colegiul Noua Europă". Prima conferinţă va avea loc luni 27 septembrie şi o va avea ca invitată pe scriitoarea germană de origine română Herta Müller, câştigătoare a premiului Nobel pentru literatura pe 2009
 • o micro-stagiune de muzică românească de cameră: opt concerte realizate în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Romania şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
 • un consistent proiect de concerte educative pentru liceeni şi studenţi (opt concerte simfonice pe stagiune), dar şi pentru preşcolari şi scolarii mici (opt concerte-spectacol pe stagiune) – proiect realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Filarmonica nu va uita să omagieze aşa cum se cuvine împlinirea a 60 de ani de activitate a corului academic condus în ultimii ani de maestrul I.I.Prunner: concertul aniversar va vavea loc pe 29 noiembrie.

Se va continua seria de concerte camerale ce au impus deja „Stagiunea de marţi seara" în coproducţie cu TVR Cultural şi Radio România Muzical.

Vor continua deasemenea concertele „Tineri pentru tineri" realizate în colaborare cu Teatrul Muzical „Nae Leonard" din Galaţi şi cu Filarmonica din Sibiu.

La acest început de stagiunea Filarmonica „George Enescu" invită melomanii să-i viziteze site-ul. Adresa este cea cunoscuta: www.fge.org.ro, forma de prezentare este însă nouă.

Prin intermediul unor comunicate periodice publicul va fi informat sistematic asupra tuturor evenimentelor muzicale puse sub sigla Filarmonicii „George Enescu".