• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • George Enescu Philharmonic Records

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Published by Editura Anima, Colection Coordinator: Cristina Sârbu

2016 - 2017 Season

Please make sure that your browser supports Flash Player (download HERE).

Please check if you have any popup-blocking applications enabled.

3rd category of tickets = folding seats.

Please subscribe to our newsletter

Home Press and media Comunicat de presa - Hert...
Comunicat de presa - Herta Müller

Filarmonica „George Enescu" anunţă reluarea unei tradiţii deosebite în contextul vieţii culturale romaneşti - Conferinţele Ateneului.

În lunga istorie a Filarmonicii bucureştene (fondată în anul 1868) aceste conferinţe au fost organizate şi foarte bine apreciate de public timp de câteva decenii. Chiar debutul public al societăţii s-a făcut , în anul 1888, printr-o conferinţă a lui Alexandru Odobescu.

Pe scena Ateneului Român au conferenţiat toate marile personalităţi române ştiinţifice şi culturale ale vremii (Nicolae Iorga, dr. Gh. Marinescu, Dr. V. Babeş, Simion Mehedinţi, Barbu Delavrancea, B.P. Haşdeu, Titu Maiorescu, Lucian Blaga, Petru Comarnescu), dar şi personalităţi străine (Paul Morand, Charles Diehl, André Maurois, Claude Farrère ş.a.) invitate la Bucureşti.

Luni, 27 septembrie, laureata premiului Nobel, scriitoarea germana de origine romana Herta Müller a inaugurat noua seria a Conferinţelor Ateneului în faţa unei săli neîncăpătoare şi entuziaste în care au stat alături cele mai mari personalităţi ale vieţii culturale romaneşti de astăzi. Dialogul a fost condus de scriitorul Gabriel Liiceanu, directorul editurii Humanitas, principala organizatoare a evenimentului inclus în cadrul sărbătorilor ce marchează împlinirea a 20 de ani de activitate a editurii. Seara a fost onorată şi de prezenţa pianistului Dan Grigore. Referindu-se la câteva dintre motivele ce l-au determinat să dorească să reia o tradiţie cândva strălucitoare dar, din varii motive, întreruptă, domnul Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu" a spus : "Vrem să oferim un spaţiu, o destinaţie pentru toţi cei care aspiră către un exerciţiu intelectual de înalt rafinament, profesat public de o elită autentică. Vrem să propunem şi să impunem eleganţa aristocratică a discursului şi a atitudinii, scara axiologică recunoscută, teme majore. Credem că în România, în realitatea pe care o constatăm, un astfel de proiect este o necesitate."

Biroul de presă

P9270646_filtered
P9270669_filtered
P9270689_filtered
P9270729_filtered