• Română (România)
  • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
  • Rezervări pentru concertele simfonice

    Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

  • Turul virtual al Ateneului Român

    Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

  • În atenția publicului spectator,

    Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

  • The Great Restoration Work of The Athenaeum

    coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

  • Informaţii despre bilete şi abonamente

    atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
    (+4) 021 315 6875
    Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

    De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

  • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

    orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
    Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Deschiderea anului aniversar la Filarmonica „George Enescu“ - 150

Ateneul RomanMarți, 9 ianuarie 2018, de la ora 12.00, la Ateneul Român, în sala Protocol, va avea loc o conferință de presă, în care va fi anunțată deschiderea anului aniversar al Filarmonicii „George Enescu“-150, care sărbătorește, în 2018, 150 de ani de la înființare. Amfitrionul conferinței de presă, domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „Geoge Enescu“, va vorbi despre programul Filarmonicii în primul trimestru din anul 2018.

Anul aniversar Filarmonica „George Enescu“-150 va fi deschis, joi, 11 ianuarie, și vineri, 12 ianuarie 2018, de la ora 19.00, prin concertul simfonic susținut de Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu“, conduse de Christian Badea. În program vor fi capodopere din muzica românească și universală: „Isis“ de George Enescu, „Concertul în la minor pentru pian și orchestră, op. 54“ de Robert Schumann și „Simfonia nr. 7, în re minor, op. 70“ de Antonin Dvorak. Solistă va fi pianista Dana Ciocârlie, care recent a terminat înregistrările pentru CD-ul cu „Integrala live a operelor pentru pian solo ale lui Robert Schumann “. Albumul a avut ecouri extraordinare în Franța.

Ateneul RomânFilarmonica „George Enescu“ va fi decorată cu Ordinul „Meritul Cultural“, cu ocazia Zilei de 15 ianuarie 2018 – Ziua Culturii Naționale, care va fi sărbătorită la Ateneul Român, printr-un concert condus de maestrul Horia Andreescu.

În continuarea anului aniversar Filarmonica „George Enescu“-150, în primul semestru al anului 2018, vor fi nume sonore pe afișele concertelor simfonice și recitalurilor de la Filarmonica „George Enescu“, printre care amintim: Christian Zacharias, Andrei Ioniță, Elisabeth Leonskaja, Christian Badea, Cristian Măcelaru, Horia Andreescu, Plamena Mangova, Elisabeth Sombart, Alon Goldstein, Jin Wang. Unele dintre cele mai faimoase pianiste, Plamena Mangova, Elisabeth Sombart, Elisabeth Leonskaja, și Cvartetul Arcadia vor susține recitaluri pe scena Ateneului Român.

Eduard WachmannLa sfârșitul lunii februarie, va avea loc, în Sala Mare, o serie de conferințe cu mari personalități ale culturii române în vechea tradiție a Ateneului, ce vor marca 150 de ani de existență a instituției. Printre invitați se numără personalităţi importante ale culturii române: Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Cristian Presură, Victor Stoichiță, Martin S. Martin, Lucian Boia, Valentin Naumescu, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Rodica Culcer, Ioana Pârvulescu.

Fondată în aprilie 1868, „Societatea Filarmonică Română“, sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta inițiatorului său. Filarmonica din Bucureşti este cea mai veche din România şi una dintre cele mai vechi din lume. După moartea lui George Enescu, în 1955, Filarmonica îi poartă numele.

Citeşte mai mult...
 
Filarmonica ”George Enescu”, propusă pentru decorare

ordinul Meritul CulturalMinistrul Culturii și Identității Naționale, domnul Lucian Romașcanu, i-a propus Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, decorarea Filarmonicii ”George Enescu” cu Ordinul ”Meritul Cultural”, cu ocazia Zilei de 15 ianuarie 2018 – Ziua Culturii Naționale.

Propunerea vine ca urmare a faptului că anul viitor Filarmonica ”George Enescu” va aniversa 150 de ani de la înființare. Fondată în aprilie 1868, "Societatea Filarmonică Română", sub conducerea lui Eduard Wachmann, avea ca scop organizarea unei orchestre simfonice permanente, în vederea propagării culturii muzicale şi popularizării capodoperelor muzicii clasice. Primul concert a avut loc în 15 decembrie acelaşi an, sub bagheta inițiatorului său. După moartea lui George Enescu, în 1955, Filarmonica îi poartă numele.

”Filarmonica ”George Enescu” este, fără îndoială, una din instituțiile fundamentale ale culturii naționale, a cărei activitate prodigioasă și îndelungată marchează în mod semnificativ arta interpretativă românească. Gazdă generoasă pentru personalități ale artei lirice internaționale, ea însăși invitată de onoare pe cele mai renumite scene ale lumii, Filarmonica ”George Enescu” concertează de fiecare dată la nivelul excelenței”, se arată în propunerea de decorare trimisă de ministrul Lucian Romașcanu.

 
Dirijorul Horia Andreescu – noul Director general adjunct al Filarmonicii “George Enescu”

horia andreescu 22Începând de astăzi, 22 februarie 2017, dirijorul Horia Andreescu este noul Director general adjunct al Filarmonicii „George Enescu” din București.


Fără discuţie personalitatea artistică consacrată, notorietate indiscutabilă îl recomandă pe maestrul Horia Andreescu să administreze politicile muzicale ale Filarmonici bucureştene. De adăugat şi experienţa managerială de la Radioul public şi Filarmonică. Mă bucur că a acceptat să continuăm o colaborare începută în urmă cu mulţi ani, a declarat Andrei Dimitriu, Directorul general al primei și celei mai vechi instituții muzicale din țară.

Fondator al orchestrei de cameră Virtuozii din București, profesor asociat al Universității Naționale de Muzică Bucuresti, Horia Andreescu a fost, mulți ani, director al Formațiilor muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzică din București, la Academia de Muzică de la Viena (cu Hans Swarowski și Karl Osterreicher), precum și cursurile cu Sergiu Celibidache, sunt o bază solidă a devenirii sale artistice.

Citeşte mai mult...
 
Orchestra Filarmonicii "George Enescu"

orchestra_2014De peste 140 de ani, Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" da pulsul vietii muzicale romanesti in inima capitalei, la Atenul Roman, locul unde traditia intalneste modernitatea. Spatiul generos, in egala masura spectaculos si dinamic, prilejuieste deopotriva studentilor si abonatilor de-o viata intalniri atat cu marii clasici, dar si cu muzica contemporana.

Nume ca Eduard Wachmann, George Enescu, George Georgescu, Constantin Silvestri, Mihai Brediceanu, Mircea Cristescu si Cristian Mandeal alcatuiesc o linie neintrerupta a maestrilor, fiindca Orchestra simfonica a fost condusa intotdeauna de lideri care au stiut sa pastreze un standard inca neegalat in Romania.

In perioada de glorie interbelica, practic nu a existat dirijor sau solist important care sa nu fi fost oaspete al Ateneului, precum Igor Stravinski, Maurice Ravel, Arthur Rubinstein, Richard Strauss, Herbert von Karajan, Pablo Casals. Nivelul profesional s-a racordat permanent la spatiul cultural european, acolo unde Filarmonica s-a simtit intotdeauna acasa si unde a fost si este considerata un membru al elitei familiei muzicale. Astazi, ca si ieri, interpreti din toata lumea sunt invitati saptamanali si prezinta impreuna cu orchestra, de multe ori, concerte cu casa inchisa.

Citeşte mai mult...