• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Filarmonica Proiecte speciale Stagiunea de marti seara
Stagiunea de marti seara

In intentia de a creste numarul melomanilor care sa se bucure si de concertele cameralele desfasurate sub sigla Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti am imaginat o Stagiunea de marti seara. Principalul punct de pornire a fost succesul microstagiunii TeaM - proiect experimental initiat in anul 2006 de catre regizoarea Alice Barb in calitate de director artistic impreuna cu Cristina Bohaciu, din partea Filarmonicii "George Enescu", in calitate de coordonator de proiect - care a reuşit să se impună şi a ajuns la cel de al treilea an de existenta.

In iunie 2008, am anunţat ferm spectacolele de teatru şi muzică In Sala mică a Ateneului Român pInă In mai 2009. Dar proiectul “mic” TeaM a fost complet absorbit de către proiectul “mare” Stagiunea de marţi seara pe care Filarmonica l-a iniţiat In anul 2008 şi  doreşte să Il promoveze In mod special.

Stragiunea de marţi seara propune publicului, In principal seri de muzică de camera dar şi recitaluri de jazz, proiectii cu muzica live, piese de teatru cu majoră susţinere muzicală. Interpreţii sunt  invitaţi In mod special să participe la această stagiune iar selecţia lor se face cu mare atenţie, In funcţie numai de rezultatele profesionale care trebuie să Ii evidenţieze şi să Ii recomande In context naţional şi chiar internaţional. In ciuda tinereţii lor, fişele de interpret ale  instrumentiştilor şi cantăreţilor romani şi straini sunt  marcate de premii naţionale şi internaţionale sau de consistente stagii de studii sau perfecţionare In străinătate. A fi programat In cadrul Stagiunii de marţi seara Im Sala Mică a Ateneului Roman a devenit o onoare unanim recunoscută, atat de public cat şi de interpreţi.

Pentru reusita acestui proiect am realizat un parteneriat cu Fundaţia “Prietenii muzicii”-Serafim Antropov, beneficiind astfel de seriozitatea şi exigenţa violoncelistului şi profesorului Marin Cazacu. Am căzut de acord asupra ideii că sub sigla Filarmonicii "George Enescu", In Sala Mică, nu trebuie să cânte chiar toţi cei care doresc acest lucru ci doar cei care pot cu adevărat să facă  cinste acestei scene şi cei care au cu adevărat ceva de oferit publicului. Calitatea interpretării este o componentă esenţială  ce  păstrează buna reputaţie şi asigura succesul.

Experienţa primelor doua stagiuni ne-a demonstrate că publicul este din ce In ce mai interesat In recitaluri camerale de foarte bună calitate, cu programe diverse şi interpreţi, In general, tineri dar deja afirmaţi. Pentru fiecare dintre ei, şansa de a cânta  In Ateneul Român sub sigla Filarmonicii "George Enescu" a fost o dovadă de Incredere profesională şi un stimulent.

Toate recitalurile cuprinse In Stagiunea de marţi seara au fost Inregistrate şi filmate şi apoi retransmise de posturile Radio România Muzical si TVR Cultural. Colaborarea cu cele doua instituţii continuă şi In stagiunea 2010- 2011.

Parteneri de proiect si sponsor:  Fundaţia “Prietenii muzicii”- Serafim Antropov
Parteneri:  TVRCultural si RRMuzical

Coordonator proiect: dr. Cristina Bohaciu
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
telefon: 0040 21 315 00 24, 0040 21 315 25 67
mobil: 004 0748 110 667