• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Muzicieni Orchestra simfonica Orchestra Filarmonicii &q...
Orchestra Filarmonicii "George Enescu"

orchestra_2014De peste 140 de ani, Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" da pulsul vietii muzicale romanesti in inima capitalei, la Atenul Roman, locul unde traditia intalneste modernitatea. Spatiul generos, in egala masura spectaculos si dinamic, prilejuieste deopotriva studentilor si abonatilor de-o viata intalniri atat cu marii clasici, dar si cu muzica contemporana.

Nume ca Eduard Wachmann, George Enescu, George Georgescu, Constantin Silvestri, Mihai Brediceanu, Mircea Cristescu si Cristian Mandeal alcatuiesc o linie neintrerupta a maestrilor, fiindca Orchestra simfonica a fost condusa intotdeauna de lideri care au stiut sa pastreze un standard inca neegalat in Romania.

In perioada de glorie interbelica, practic nu a existat dirijor sau solist important care sa nu fi fost oaspete al Ateneului, precum Igor Stravinski, Maurice Ravel, Arthur Rubinstein, Richard Strauss, Herbert von Karajan, Pablo Casals. Nivelul profesional s-a racordat permanent la spatiul cultural european, acolo unde Filarmonica s-a simtit intotdeauna acasa si unde a fost si este considerata un membru al elitei familiei muzicale. Astazi, ca si ieri, interpreti din toata lumea sunt invitati saptamanali si prezinta impreuna cu orchestra, de multe ori, concerte cu casa inchisa.

Cromatica si istoria din splendoarea frescei din sala mare a Ateneului, care nu intamplator figureaza ca monument emblematic al capitalei, se prelungesc pe scena intr-un ansamblu virtuoz, al timbrelor bogate, cu o expresie flexibila si sonoritate omogena, stralucitoare. Orice aparitie a orchestrei inseamna un spectacol: in acustica ideala a salii mari a Ateneului, culorile si dinamica se desfasoara mereu proaspat, mereu fascinant. Beethoven, Brahms, Bruckner, Mahler si Enescu, toti marii simfonisti isi gasesc in interpretarile Orchestrei Filarmonicii repere stilistice solide si de durata, intr-un spatiu in acelasi timp elitist si monden. Fatada de templu a cladirii nu-i impiedica pe spectatori sa se aseze pe scari, in sala arhiplina, pentru a urmari slagare preferate sau surprize neasteptate. Primul ansamblu instrumental al Filarmonicii se prezinta dezinvolt, matur, echilibrat, plin de imaginatie si cu un spirit artistic in acelasi timp profesionist si energetic, care face loc iesirilor la rampa ale membrilor orchestrei. Fiecare partida se etaleaza atunci ca o replica in miniatura a grupului unitar si la final poti pleca acasa pastrand in amintire un solo memorabil.

Alaturi de maestrul Cristian Mandeal, Filarmonica "George Enescu" a beneficiat de-a lungul timpului de colaborarea cu alti mari sefi de orchestra. Dupa revenirea in Romania in 1990, Sergiu Celibidache a devenit directorul de onoare al Filarmonicii. Horia Andreescu, unul dintre cei mai importanti dirijori romani pe scena internationala, ocupa de mai multi ani postul de dirijor asociat. Odata cu deschiderea granitelor, institutia muzicala bucuresteana a reintrat in circuitul international: Sergiu Comissiona, Lawrence Foster, iar in ultimii ani Heinrich Schiff, Seiji Ozawa, David Jimenez Carreras si Maxim Vengerov sunt doar cateva dintre numele care au readus stralucirea de odinioara la Ateneul Roman.

Activitatea bogata se manifesta la fel de firesc pe scena de concert si in studioul de inregistrari. Pe langa cele aproape doua sute de concerte anuale, Orchestra Simfonica a realizat zeci de imprimari pe LP si CD si pleaca anual in turnee prin Europa, Asia sau Orientul Indepartat.

Filarmonica "George Enescu" creeaza deprinderi rare in societatea romaneasca: obisnuinta excelentei.