• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Vioara I

Șef partidă: Dan Enășescu
Tutti: 
Liviu Ailincăi, Marius Bîclea, Vasile Buștean, Radu Chișu, Natalia Pancec, Corina Mitroi, Valentin Crișan, Iunia Frandeș, Mioara Moroianu, George Preotu, Petru Nemțeanu, Tania Zâmbreanu, Bogdan-Cezar Simionescu .

Dan Enasescu, 
dan-enasescuDan Enasescu

Dan Enasescu s-a nascut intr-o familie de intelectuali, la Botosani - oras cu rezonanta deosebita pentru cultura romana. A inceput studiul viorii si al pianului cu profesorii Paul Steckelberger si Christine Bernard, iar teoria muzicii cu Gheorghe Holca. Laureat al mai multor concursuri in timpul scolii, a continuat studiul viorii la Bucuresti, cu Anton Adrian Sarvas, unul dintre pedagogii marcanti ai viorii in Romania, autor al mai multor metode si studii originale, discipol al celebrilor violonisti si pedagogi Otakar Sevcik si Jacques Thibaud.

Pasionat al muzicii de camera, (cvartet, cvintet, orchestra de camera), membru al formatiilor Orfeu, Muzica Nova, Camerata, s-a bucurat de satisfactii majore si lauri atit pe scenele din Romania cit si in strainatate (Brasov 1970, Berlin 1974). Este membru fondator al cvartetului de coarde "D'al Segno".
Din anul 1972 este membru al Filarmonicii "George Enescu". Ajungind in scurt timp unul dintre cei mai tineri sefi de partida ai acestei prestigioase orchestre, indeplineste prin rotatie si functia de concert-maestru, fiind din 1990 si concert-maestru al Orchestrei de Camera a Filarmonicii "George Enescu".

Posedind un repertoriu vast, de la muzica preclasica si pina la cea contemporana, de la muzica de camera si simfonica pina la opera, s-a bucurat de
sansa intilnirii cu multi dintre cei mai mari dirijori si interpreti ai lumii - contactul cu Sergiu Celibidache si lectiile sale de fenomenologie muzicala avind asupra sa un impact deosebit, constituind totodata un punct de referinta cu totul special.

Cu o personalitate puternica, interesat pe linga muzica de filosofia clasica dar si de cea orientala, cu hobby-uri ca electronica si informatica, este totodata perceput ca leader de opinie.

A fondat si organizat impreuna cu alti citiva colegi, Sindicatul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "George Enescu"din Bucuresti, fiind unul dintre conducatorii acestui sindicat de la infiintare si pina in prezent.

A fost decorat in anul 2004 cu Medalia "Meritul cultural", clasa I.

A facut numeroase inregistrari pentru Radio, TV, case de discuri (Electrecord, BMG).

A efectuat numeroase turnee, intr-un spatiu cultural si geografic extins, de la cele mai mari metropole europene si pina in Orientul indepartat (Japonia, Singapore, Malaesya, Coreea de Nord si de Sud, China).

Tutti: Mioara Moroianu, Valentin Crisan, Liviu Ailincai, Marius Baclea, Natalia Colotelo, Tania Nicolae, Liliana Roman, Bogdan-Cezar Simionescu, Vasile Bustean, Corina Cretu, Diana Mos, Bogdan Gogoncea, Petru Nemteanu, Iunia Frandes, Radu Chisu.