• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Violoncel

Șef partidă: Dan Cavassi, Dan Joițoiu
Tutti:
Alexandru Duțulescu, Manuela Heroiu, Theodor Iancu, Sorin Mihăilescu, Eugen Bogdan Popa, Mădălina Tudose

dan_cavassiDan Cavassi

dan-joitoiuDan Joițoiu

Theodor_IANCU_pt_site_FILARMONICATheodor Iancu
Eugen-Bogdan-PopaEugen Bogdan Popa
Dan Cavassi

Violoncelistul Dan Cavassi s-a nascut in 1950 la Bucuresti, ca fiu al dirijorului si compozitorului Liviu Cavassi, fiind din partea tatalui a patra generatie de muzicieni. Dupa ce absolva Liceul de Muzica George Enescu, la clasa profesorilor Paul Ochialbi si George Cocea, intra la clasa profesorului George larosevici la Academia de Muzica bucuresteana, pe care o absolva in 1973.

Inca din timpul studiilor fiind pasionat de muzica de camera, pune bazele unui cvartet de coarde cu care concerteaza, participa la seminarii si cursuri internationale (Pecs, Weimar, Bayreuth, Paris), si obtine primele premii. Lucreaza la Paris si la Geneva cu mari maestri ai violoncelului, precum Antonio Janigro, Galina Kossolupova si Pierre Fournier. Reuseste prin concurs la Filarmonica George Enescu, unde activeaza si in prezent (din 1984, ca prim-violoncelist).

Din 1972, in paralel cu activitatea in orchestra sau cu aparitiile solistice, se preocupa intens de muzica de camera, cantand in prestigiosul cvartet Muzica, cu care concerteaza in numeroase orase din lume, participand la renumite festivaluri, precum cele de la Salzburg, Bregenz, Linz, Roma, Milano, Avignon, Paris, La Rochelle, Belgrad, Madrid, Atena, Edinburg, Cracovia, Geneva, Bruxelles, Praga, San Sebastian, Venezia, Bergamo, Anvers, Budapesta, Seul, Osaka, Lisabona, Edinburgh etc.

In 1980, pune bazele cvartetului Pro Muzica, recunoscut imediat atat in tara cat si in strainatate de critica de specialitate, apreciere concretizata si prin obtinerea mai multor premii nationale si internationale acordate in urmatorii ani la Roma, Paris, Colmar. In tot acest timp, a aparut si ca solist in recitaluri cu pian, diverse formatii camerale sau impreuna cu orchestrele bucurestene (Filarmonica George Enescu, Orchestra Nationala Radio), precum si cu orchestre filarmonice din alte orase ale tarii. La aceasta, se adauga inregistrari TV, radio sau din concert si realizari de CDuri
in Romania, Germania, Italia.

Repertoriul sau cuprinde lucrari din intreaga literatura a violoncelului pornind de la muzica preclasica pana la lucrari din sec. XX. In ultimii ani, alaturi de muzica clasica, interpreteaza cu preponderenta muzica moderna si contemporana, notabile fiind colaborarile sale in calitate de solist cu prestigioase formatii si orchestre din strainatate, ca Opera din Bonn, Neues Theater fur Musik Bonn, Festival Ensemble Heidelberg, Profectioi Initiative Freiburg, ansamblul Phoenix din Basel, Ensemble fur neue Musik Zurich etc, impreuna cu care realizeaza si inregistrari pentru radio si CD.

 

Dan Joițoiu

Din 1986, este membru al Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti si sef partida - Violoncel.

Este membru fondator al Orchestrelor de camera "Virtuozii" si "Solistii" din Bucuresti, precum si al Orchestrei de camera a Filarmonicii "George
Enescu"; colaborator al Filarmonicii din Giurgiu, Craiova, Iasi si Bacau; membru al formatiei camerale "Aperto" si al cvartetului "Armonia".

Paralel cu aceasta activitate concertistica, este profesor asociat la catedra de violoncel a Universitatii de Muzica din Bucuresti. In anul 1982 a obtinut, la Bucuresti, Premiul I la Concursul national de interpretare si, la Brasov, Premiul I la Concursul de Muzica de Camera (cvartet).

Ca membru al formatiilor muzicale mai sus enuntate, a sustinut numeroase concerte si recitaluri pe cele mai importante scene ale tarii, precum si in Germania, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Luxemburg, Franta, Portugalia, Elvetia, Singapore, Coreea de Sud, Japonia, Canada etc.

De asemenea, a realizat inregistrari la Radio si televiziune si CD-uri cu formatiile camerale din care face parte.