• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Muzicieni Solisti Ion Ivan Roncea
Ion Ivan Roncea
ion-ivan-ronceaIon Ivan Roncea

Solist instrumentist

Dupa absolvirea Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, in 1971, avand ca profesoara pe Liana Pasquali, Ion Ivan-Roncea s-a impus in scurt timp ca unul dintre cei mai apreciati artisti romani, cantand cu toate Orchestrele Filarmonice din tara si sustinand numeroase recitaluri ce s-au bucurat de o primire entuziasta din partea publicului si a criticii.

A intreprins turnee in Austria, Germania, Franta, Anglia, Belgia, Olanda, Danemarca, Spania, Italia, Grecia, Bulgaria, Turcia, Israel, Moldova, Rusia, Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Tara Galilor, Serbia, Slovacia, China, SUA, cantand pe importante scene de concert precum: Grosses Schauspielhaus si Sala "Mozarteum" din Salzburg, Sala Schauspielhaus din Berlin, Sala Radio din Frankfurt pe Main, Sala Radio si la Odd Fellow Palaet din Copenhaga, Sala Radio, Saint David's Hall si Reardon Smith Theatre din Cardiff, Sala Filarmonicii din Liege, Sala Megaro Musikis din Atena, Sala Vigado si Sala Academiei de Muzica "Franz Liszt" din Budapesta, Sala Filarmonicii din Bratislava, Palacio de Congresos-Auditorio din La Coruna, Palais des Beaux Arts din Bruxelles, si a aparut ca solist cu Filarmonicile din Viena, Dresda, Liege, Salonic, Atena, Maastricht, Ostrawa ("Janacek"), Bucuresti ("George Enescu"). De asemenea, a concertat cu Orchestrele Radio din Bucuresti, Ierusalim, Frankfurt, Praga, BBC - Cardiff, precum si cu Ansamblurile "Collegium Musicum" - Copenhaga, Europa Symphony si Budapest Strings.

A colaborat cu dirijori de mare prestigiu ca: Sergiu Celibidache, Seiji Ozawa, Ghenady Rodjetsvensky, Horst Stein, Sir Charles Groves, Erich Bergel, Pierre Bartholomee, Sergiu Comissiona, Edvard Civjel, Ronald Zollman, Mendi Rodan, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Emil Simon, Ion Baciu, Lucas Karitinos, Ion Marin si cu solisti precum: Wolfgang Schulz, Toke Lund-Christiansen, Pierre-Yves Artaud, Gavril Costea, Virgil Francu, Ion Bogdan Stefanescu, Aurelian Octav Popa, Dan Grigore, Stefan Ruha, Martin Haselbock, Marin Cazacu, Gheorghe Crasnaru, Georgeta Stoleru, Johnny Raducanu, Maria Baldea, Ioana Ivan-Roncea, Marisa Robles, Chantal Mathieu, Kumiko Inoue, Alice Giles, Naoko Yoshino s.a.A aparut ca solist in Festivalurile "George Enescu" (Bucuresti), Salzburg, Viena, Maastricht, Cardiff, Budapesta, Belgrad, La Coruna si in Congresele Mondiale de Harpa din Olanda, Israel, Austria, Franta si Cehia. Ion Ivan-Roncea a cantat in direct si a facut inregistrari pentru posturi importante de Radio si Televiziune precum: Viena, Copenhaga, Paris, Frankfurt pe Main, WQXR - NewYork, BBC - Cardiff, Ierusalim, Praga, Sofia, Budapesta si Bucuresti, unele dintre acestea din urma intrand in "Fonoteca de Aur" a Radiodifuziunii Romane. De asemenea, a inregistrat numeroase discuri LP, CD-uri si DVD-uri pentru Casa de discuri Electrecord, ARTE NOVA Classics (Germania/Austia), AIX Records (SUA), si a aparut in emisiuni si productii de radio si televiziune in Romania si in strainatate.

Ca profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti are rezultate bune si foarte bune, majoritatea studentelor clasei de harpa sustinind frecvent recitaluri si concerte in cadrul stagiunii muzicale a Universitatii, sau pe alte scene de concert din Bucuresti si din tara, si colaborind cu unele orchestre romanesti. Cele mai bune dintre acestea au obtinut premii la Concursuri nationale si/sau internationale: Maria Bildea, Judith Wunderlich, Stasa Grujic, Ioana Ivan-Roncea, Anna Dermani, Ina Zdorovetski, Roxana Moisanu, Ionela Bradean, Gabriela Chihaescu, Miruna Vidican, s.a. A sustinut cursuri in Grecia, Ungaria, Franta, Olanda, Marea Britanie, Cehia, Austria, Serbia, Moldova, Italia, Rusia, S.U.A. si a fost invitat in Juriile Concursurilor Internationale de Harpa din Israel, Cardiff, Weikersheim, Geneva, Chisinau, "A.S.T.H"-Lyon, "Lily Laskine"-Dauville, "Salvi"-Saluzzo, "Josef Reinl"-Munchen/Viena, "Martine Geliot"-Lille, ARD- Munchen si Belgrad.Repertoriul sau cuprinde lucrari clasice si contemporane pentru harpa, transcriptii, piese pop, jazz, latino, precum si opusuri camerale si orchestrale. De-alungul carierei, muzicianul a primit numeroase premii si distinctii internationale precum: Premiul l la Concursul International de harpa din Israel (1976); Premiul "Lily Laskine" SUA,1984; Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler,2004.

Ion Ivan-Roncea este membru al Asociatiei Internationale a Harpistilor si al Congresului Mondial de Harpa, din al carui Directorat a facut parte intre anii 1985 si 1990.