• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Comunicat de presă - Con...
Comunicat de presă - Concert aniversar: 60 de ani de activitate a corului academic

 Filarmonica "George Enescu" invită marţi, 12 aprilie, ora 19, în Sala Mare a Ateneului Român, la un nou concert din seria care marcheaza împlinirea a 60 de ani de activitate a Corului primei si celei mai vechi Filarmonici din tara.

Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor IOSIF ION PRUNNER
Program:
Anton Bruckner - Motetul nr. 4
Nicolae Brânduş - Oratoriu pe texte din evanghelia lui Toma
Solişti: ANNA MIRESCU - soprană, HECTOR LOPEZ - tenor
Johannes Brahms - Lieduri şi romanţe, op. 44, caietul I
Johann Sebastian Bach - Motetul "Fürchte dich nicht", BWV 228
Johannes Brahms - 3 motete, op. 110

Cariera acestui ansamblu a început în anul 1950. Înfiinţat de Constantin Silvestri, dirijor, compozitor şi, la aceea data, directorul instituţiei, Corul Filarmonicii a rămas, timp de şase decenii în prim-planul vieţii culturale romaneşti. Repertoriul abordat cuprinde sute de lucrări a capella şi vocal simfonice începând din secolul al XVI-lea şi pana astăzi.

“S-au prezentat sute de lucrări româneşti, în primă audiţie, de la oratoriul Tudor Vladimirescu de Gh. Dumitrescu – cu George Georgescu la pupitru, la Recviemul lui Ştefan Niculescu, sub bagheta lui Horia Andreescu. Momente de neuitat au fost Missa solemnis de Beethoven, cu Constantin Silvestri, aflată pe un disc Electrecord, înregistrarea integrală a lucrărilor cu cor ale lui Enescu, cu Cristian Mandeal, pe care le puteţi asculta pe CD. Am avut, de asemenea, bucuria ca, împreună cu Corul şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii, să oferim publicului bucureştean şi prime audiţii cu Das Klagende Lied de Mahler, Te Deum de Bruckner, motete de Bruckner, Bach, Brahms… Aş dori să mai evoc prezentarea în primă audiţie, în România, a unor lucrări definitorii pentru muzica secolului al XX-lea: Cele 7 porţi ale Ierusalimului de Penderecki, cu autorul la pupitru, Simfonia Psalmilor de Stravinski, Simfonia a III-a şi Missa de Bernstein. Un moment de neuitat a fost în 1998 realizarea Oedipului enescian, în colaborare cu L. Foster şi Orchestra Naţională a Franţei. A fost o premieră pentru Corul Filarmonicii.

Vom încerca să marcăm cei 60 de ani care au trecut cu evenimente, artişti şi capodopere, prime audiţii pentru noi şi public, slujind muzica şi pe prietenii ei, pe care îi invităm la Ateneu să asculte, printre altele: Recviemul de Schumann, Recviemul de Saint Saëns, Marea Missă de Bruckner, Via Crucis de Liszt, Integrala motetelor de Bach şi Bruckner.” (Iosif Ion Prunner, interviu din Observatorul cultural )

Din anul 1997, Iosif Ion Prunner, pianist şi dirijor de orchestră, este şi dirijorul Corului Filarmonicii. Momentul aniversar al celor 60 de ani de activitate va fi marcat printr-un proiect extraordinarintegrala motetelor de Bach şi Bruckner, în trei concerte din stagiunea 2010-2011, o premieră absolută în viaţa muzicală românească.