• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Comunicat de presă - Rec...
Comunicat de presă - Recital Nicolae Maxim

Filarmonica "George Enescu" îl onorează pe flautistul Nicolae Maxim la împlinirea a 50 de ani de activitate printr-un concert aniversar.

Miercuri, 20 Aprilie 2011, 19:00 - 21:00 Sala mare
Concert aniversar Nicolae Maxim – 50 de ani de activitate

Solişti: NICOLAE MAXIM, ION IVAN-RONCEA, ALIN APETROAIE, CIPRIAN PATRICHE, ALEXANDRA PANĂ, ELENA ŞINCAI, TEODORA ALEXANDRESCU, ION BELDI
Program:
Joseph Bodin de Boismortier - Concert în la minor, op. 15 nr. 2
Kaspar Kummer - Adagio, op. 59
Joseph Haydn - Miniaturi pentru trio
Johann Sebastian Bach - Două invenţiuni, nr. 13 şi nr. 14
Wolfgang Amadeus Mozart - Mica serenadă
Friedrich Kuhlau - Duet
Jules Massenet - Meditaţie din opera Thais
Hector Berlioz - Copilăria lui Hristos
Ciprian Porumbescu - Baladă
Petru Elinescu - Elegia română
Vasile Jianu - Divertisment românesc
Prezintă: PETRE CODREANU

NICOLAE MAXIM, născut în 1937 la Petia - Fălticeni, a urmat studiile liceale la Bucureşti şi a absolvit Conservatorul bucureştean în 1961. La clasa de flaut a studiat cu profesorii Petre Giugaru, Alexandru Nicolae şi Vasile Jianu. S-a perfecţionat la cursuri de vară desfăşurate la Darmstadt. După absolvire, în 1961, a fost angajat la Filarmonica „George Enescu” în urma unui concurs prezidat de directorul de atunci, renumitul dirijor George Georgescu. Datorită calităţilor sale deosebite, a devenit curând şef de partidă - flaut solo. Astfel a cântat sub bagheta tuturor dirijorilor români şi străini care au condus orchestra pe o perioadă de cinci decenii. Nicolae Maxim a susţinut şi o activitate concertistică, prin recitaluri şi concerte de muzică de cameră ca membru al formaţiilor Trio Baroc, Trio Romantica, Grupetto, Concordia şi cvintetele de suflători ale Filarmonicii „George Enescu”. A făcut parte din orchestra de cameră „Virtuozii din Bucureşti”, formaţia de muzică contemporană „Hyperion”, iar în 1988 a făcut parte din World Philharmonic Orchestra care a concertat la Montreal. A cântat la toate ediţiile festivalului „George Enescu” începând din 1961, a participat la turneele Filarmonicii din Europa, Japonia, China, Canada şi a contribuit la realizarea înregistrărilor pe CD a lucrărilor simfonice de Enescu şi Brahms sub conducerea dirijorului Cristian Mandeal, pentru Arte Nova din Germania. Nicolae Maxim are peste 40 de înregistrări la Radio România şi este autorul unei culegeri de studii pentru flaut din literatura secolului XX. Începând cu 1996 este profesor universitar la Facultatea de muzică a Universităţii „Transilvania” din Braşov. În 2005 a făcut parte din formaţia camerală a Filarmonicii, dirijată de Cristian Mandeal, care a prezentat un concert Enescu la Paris în cadrul manifestărilor organizate sub egida UNESCO. A iniţiat, sub patronajul Filarmonicii, concerte omagiale dedicate flautiştilor înaintaşi Petre Elinescu, Vasile Jianu; totodată, a promovat creaţia românească pentru flaut. Deţine Meritul Cultural cl. I.