• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Stagiunea de marţi seara...
Stagiunea de marţi seara – Recital de oboi

Din pacate instrumentele de suflat apar rar pe afişele de concert şi recital deşi repertoriul dedicat lor este bogat şi variat. Virtuozii acestor instrumente sunt si ei uşor nedreptaţiţi în atenţia unui public pentru care, cel mai adesea, statutul de solist concertist este asociat doar cu vioara, violoncelul şi pianul. Stagiunea de marţi seara îşi propune să aducă în faţa publicului interesat şi tineri muzicieni de excepţie care cântă la un instrument de suflat oferindu-i acestuia meritata şansă de a se afirma şi în ipostază solistică. Primul dintre ei este oboistul clujean Adrian Cioban ale cărui pregătire şi activitate concertistică sunt impresionante.

Filarmonica George Enescu - Ateneul Român
Marţi 1 noiembrie, ora 19, Sala mică
Stagiunea de marţi seara
Adrian Cioban - oboi
Cristina Mureşan - pian
Program:
C. Ph. E. Bach – Sonata pentru oboi si pian in sol minor Wq 135
J. W. Kalliwoda – Morceau de Salon Op. 228
Fr. Poulenc – Sonata pentru oboi si pian Op. 185
S. Toduta – Sonata pentru oboi si pian

Oboistul Adrian Cioban s-a născut la Cluj-Napoca. A urmat studiile Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj la clasa prof.univ.dr. Aurel Marc. După absolvirea studiilor de licenţă, îşi continuă formarea profesională la Hochschule der Künste Bern, Elveţia, clasa Prof. Hans Elhorst unde obţine diplomele de concert şi solist cum laude. Concertează în postură solistică alături de Camerata Lysy Gstaad, Orchestra Hochschule der Künste Bern, Ludus Ensemble Bern, Berner Symphonie Orchester, Filarmonica “Transilvania” Cluj-Napoca, Orchestra Română de Tineret. Colaborările cu mai multe orchestre cum ar fi: Berner Symphonie Orchester, Berner Kammerorchester, Münchener Kammerorchester îi îmbogăţesc activitatea artistică. A obţinut în anul 2001 Premiul I la concursul de oboi “Sigismund Toduţă” la Cluj, iar în anul 2004 Premiul I şi Premiul Special la “Concorso Internazionale per Oboe Giuseppe Ferlendis” din Italia.
Din anul 2008, Adrian Cioban este asistent universitar doctorand la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, solo-oboist la Filarmonica “Transilvania”, membru al Orchestrei Române de Tineret şi este invitat ca profesor la cursurile de măiestrie ale Academiei muzicale de vară de la Sighişoara.