• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Concert coral extraordina...
Concert coral extraordinar

Filarmonica “George Enescu” anunţă un conceret coral extraordinar

Duminica, 29 Ianuarie 2012, 19:00 - 21:00 Sala mare
Corul Filarmonicii "George Enescu"
Dirijor: IOSIF ION PRUNNER
Solişti: LAVINIA MAMOT, ELENA RĂDUŢ, GEANINA MUNTEANU, MĂDĂLINA STAN, IONUŢ POPESCU, RĂZVAN GEORGESCU
La pian: LUMINIŢA BERARIU
În program valsuri, arii şi coruri din operetele Liliacul şi O noapte la Veneţia de Johann Strauss-fiul

Corul Filarmonicii „George Enescu“ reprezintă, de 60 de ani, al doilea pol muzical de anvergură al instituţiei muzicale bucureştene.
În 1950, când ansamblul a fost înfiinţat, se simţea nevoia stringentă a unei recuperări. Istoria muzicii corale precede cu mai multe secole istoria muzicii instrumentale şi, cel puţin cantitativ, a deţinut supremaţia chiar şi în perioada apariţiei marilor opusuri simfonice ale veacului al XIX-lea. Până la mijlocul secolului trecut însă, lucrări de mare repertoriu vocal-simfonic fuseseră doar sporadic reprezentate în viaţa muzicală românească, in interpretarea unor coruri private sau grupuri formate ad-hoc din profesionişti şi amatori, care nu se ridicau întotdeauna la nivelul Orchestrei Filarmonicii.
Odată cu apariţia Corului de Stat a avut loc o adevărată transformare a percepţiei publicului asupra muzicii. Printr-o activitate sustinuta şi variată ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului- oratoriu, recviem, misa, motet – de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms. până la cele mai avangardiste opusuri ale muzicii contemporane. Asemenea colegilor instrumentişti, membrii Corului ies adesea în prim-plan, preluând cu succes ştimele soliste sau apărând în recitaluri de arii şi lieduri. Selecţia strictă a membrilor Corului şi colaborarea cu dirijori consacraţi – Lawrence Foster, Sergiu Comissiona, Cristian Mandeal – au contribuit în egală măsură la păstrarea nivelului profesional şi situarea sa în vecinătatea standardelor impuse de Orchestra Simfonică. Rezultatul muzical răspunde de fiecare dată aşteptările publicului obişnuit la Filarmonică cu concerte de excepţie: parcă abia atunci când cele două ansambluri cântă împreună, acustica formidabilă a Ateneului prinde viaţă cu adevarat, amplificând şi rotunjind sonorităţi strălucitoare, incarcate de emotie, pe cât de copleşitoare, pe atât de entuziasmante. În astfel de momente se poate vorbi de ceea ce se numeşte un „spectacol total“.
Începând cu 1990, Corul Filarmonicii „George Enescu“ a luat parte la manifestări extraordinare în viaţa muzicală din România, cu ecouri prelungite si dincolo de granite. Astfel, ansamblul a avut posibilitatea să colaboreze în 1995 cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar în 1998 a realizat împreună cu Orchestre Nationale de France şi Lawrence Foster o variantă de concert a operei Oedipe de George Enescu, în cadrul Festivalului Internaţional omonim.
Din 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner, membru şi continuator al unei familii renumite de muzicieni şi oameni de cultură din România. Acesta încurajează atât explorarea continuă a literaturii muzicale vocale din toate epocile, cât şi prezentarea de recitaluri de lied, susţinute de membri ai Corului şi acompaniate la pian, nu de puţine ori, de dirijorul însuşi. Intrat de mulţi ani în circuitul european, Corul Filarmonicii realizează regulat turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria şi Grecia. (Mihai Cojocaru).