• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Succesul Trio-ului PRO AR...
Succesul Trio-ului PRO ARTE în Germania

Sâmbătă, 22 septembrie, pe scena Sălii Imperiale (Kaisersaal) a celebrului centru cultural reprezentat de Abația din Ottobeuren, membrii Trio-ului Pro Arte - violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu și pianistul Nicolae Licareţ - au susținut un concert cameral cu un program alcătuit din lucrări de Haydn - Trio în La major, Hoboken XV:18, Mozart – Trio nr. 7, în Mi bemol major, KV 498, Enescu ‒ Sérénade lointaine şi Beethoven – Trio op. 1 nr. 2, în Sol major. Succesul de public și de presă a fost imens, dovadă fiind cronica pe care o facem cunoscută cu mîndrie în rîndurile următoare.

TRIO-ul PRO ARTE strălucește la întîlnirea germano-română de la Ottobeuren

Superbă muzică de cameră

Prietenii muzicii de cameră au venit să asiste la un excelent concert în „Kaisersaal”, în cadrul întâlnirii germano-române de la Ottobeuren. Renumitul Trio Pro Arte a prezentat un program variat, de la Haydn și Mozart pînă la Enescu și Beethoven.

Cei trei artiști ― la vioară Anda Petrovici, la violoncel Marin Cazacu și la pian Nicolae Licareț, care este și director artistic al Filarmonicii „George Enescu” ― provin din România și s-au făcut cunoscuţi de mult timp în întreaga lume. Pe cît de modești, pe atît de experimentați din punct de vedere profesional, muzicienii au creat încîntare pe scena minunatei Săli Imperiale. O privire peste umăr abia percepută a violonistei Anda Petrovici, extrem de concentrată, spre pianistul Nicolae Licareț, apoi spre cellistul Marin Cazacu, o intrare exactă și o floare a muzicii camerale, minunat accentuată, cu numeroase fațete, s-a deschis în fața ascultătorilor.
Un Haydn magistral, prezentat cu superbă lejeritate. Exuberanţei colorate a Andei Petrovici, violoncelul lui Marin Cazacu i-a răspuns minunat de blînd și dinamic ― la toate acestea adăugîndu-se și pianul lui Nicolae Licareț, arcuit și elastic. Fiecare nuanță era perfectă. Încordarea publicului a fost atît de mare, încît în pauze s-ar fi putut auzi zgomotul făcut de căderea unui ac cu gămălie în sala ahiplină. La Mozart, Cazacu a arătat că dispune pe violoncelul său și de alte culori, mai puternice și mai contrastante.

Precizie de ceasornic

Trio-ul funcționează ca un ceasornic, precis, exact, și nu ezită să găsească granițele fiecărei compoziții.
A fost impresionant. Și cine a reușit ca, în această perfecțiune, să se dedea pe de-a-ntregul compozițiilor respective și să le simtă interpretarea, acela a putut să crească sufletește și, ca ascultător, să atingă și să trăiască o revelație muzicală.

(all-in.de - das allgau online
Ottobeuren, 27.09.2012 Daniel Theuring)

Următorul concert cameral al Trio-ului PRO ARTE este programat pentru duminică, 28 octombrie, la ora 19, în Sala mare a Ateneului român. În program: lucrări de Haydn, Mozart, Schubert, Beethoven.