• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Stagiunea de marți seara...
Stagiunea de marți seara. Recital vocal

Ajunsa la cea de a patra stagiune, seria de concerte camerale propusa de Filarmonica „George Enescu” in fiecare seara de marti continua sa aduca in Sala mica a Ateneului Roman tineri muzicieni care, desi la inceput de cariera, au confirmat deja ca au ceva de spus in contextul vietii muzicale romanesti si internationale. Cel de al doilea concert din cadrul sezonului 2012 – 2013 propune un recital sustinut de soprana Krisztina Kripko si de mezzosoprana Emilia Calefariu, reprezentante ale scolii brasovene de cant.

Marţi, 16 octombrie 2012, ora 19, Ateneul Roman, Sala mică
Stagiunea de marţi seara
Krisztina Kripko – soprană
Emilia Calefariu – mezzosoprană
La pian: Sena Ducariu

Program:
Porgi Amor, aria Contesei din opera “Le nozze di Figaro” W.A. Mozart (K Kripko)
Parto,parto, aria lui Sextus din opera ” La clemenza di Tito” W.A.Mozart (E . Calefariu)
Io son l’umile ancella, arie din opera “Adriana Lecouvreur” de Fr. Cilea (K. Kripko)
Se Romeo t’uccise un figlio, arie di opera “I Capuleti e I Montecchi”, V. Bellini (E. Calefariu)
Son pochi fiori, arie din opera “L’amico Fritz”, P. Mascagni (K. Kripko)
An die nachtigall, Fr. Schubert (E. Calefariu)
Das ist ein tag der klingen mag, C. Schumann (E. Calefariu)
Piangero la sorte mia, arie din opera "Julius Caesare" de G. Fr. Haendel (K. Kripko)
Mon coeur s ‘ouvre a ta voix, arie din opera “Samson e Dalila” de C. Saint Saens
Doua cantece de T. Brediceanu, Cine m- aude cantand si Vai badita dragi ne avem (K. Kripko si E. Calefariu)
Duet Barcarola din opera “Les Contes d’ Hoffmann” de J. Offenbach (K. Kripko si E. Calefariu)
O mio babbino caro, arie din opera “Gianni Schicchi”, G. Puccini (K Kripko)
Chanson Bohème, arie din opera “Carmen”, G. Bizet (E. Calefariu)
El Vito, F. Obradors (K Kripko)
Que te importa que no venga, J.Serrano (E. Calefariu)

Krisztina Chripko este absolventa a Facultatii de Muzica din Brasov, sectia canto, clasa prof. univ. dr.Claudia Pop. Tanara soprana are o activitate interesanta pe directiile lied, repertoriu sacru si opera. A sustinand recitaluri in Brasov, Sibiu, Sighisoara , Prejmer. Este inviatata permanenta la Budapesta , la Teatrul Thalia, unde interpreteaza roluri de opera si concerte de arii si duete. Are deja in palmares premii nationale, cum ar fi Cel mai tanar interpret si Premiul juriului la Festivalul si Concursul de lied din Brasov (2006 si respectiv 2008) Krisztina Chripko a participat la cursuri de specializare cu maestri din tara si de peste hotare (Mariana Nicolesco, Gianni Tangucci, Janos Acs etc). Recent s-a intors dintr-un lung turneu in sudul Italiei unde a fost apreciata pentru rolul Violettei din opera Traviatta de G. Verdi.

Emilia Calefariu este absolventa a Facultati de Muzica din Brasov, in prezent masteranda la clasa prof. univ. dr. Cristina Soreanu. Mezzosoprana care s-a remarcat cu predilectie in repertoriul mozartian si belcantistic a avut deja cateva experiente de succes cu Orchestra Facultatii de Muzica din Brasov si cu Orchestra Filarmonica din Brasov. Sustine recitaluri de lieduri si muzica baroca in aria vietii muzicale brasovene ( Biserica Neagra , Casa muzeu a Muresenilor ). Participa la sesiuni de specializare vocala si interpretativa cu maestri din Italia, cum ar fi Gianni Tangucci si Jano Acs, dirijorul celor 3 tenori( Pavarotti, Carreras , Domingo), care o alege si o cooptateaza intr-o Companie privata de canto de tineri interpreti “In omaggio Pavarotti“.
Emilia Calefariu s- a intors recent din sudul Italiei unde in mai multe orase printre care Napoli, Terni etc. a interpretat arii si duete din opere celebre, alaturi de solisti de prestigiu, ca si Mauro Augustini, Fernanda Costa si Antonio de Palma.

Pianista Sena Ducariu a absolvit Universitatea de Muzica “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti in anul 1983, la clasa prof. Viorica Zorzor. Urmează cursurile de perfecţionare în Germania, cu prof. Rudolf Kehrer. În palmaresul pianistei sunt prezente diferite distincţii primite la concursuri de interpretare muzicală, precum şi recitaluri în străinătate şi în majoritatea centrelor muzicale din ţară.
Pianista Sena Ducariu este desemnată pianist acompaniator la Cursurile de vară de la Rm. Vâlcea şi la Cursurile internaţionale de măiestrie artistică organizate de Facultatea de Muzică din Braşov (la clasele prof.: Petre Munteanu, Viktor Pikaisen, Georgeta Stoleriu, Gheorghe Roşu, Wolfgang Guttler şi Eva Mohos). A susţinut recitaluri alături de soprana Eugenia Moldoveanu, tenorul Marius Brenciu, bass-ul Gheorghe Roşu, soprana Felicia Filip, violoniştii Octavian Raţiu, Florin Ionescu-Galaţi, şi clarinetistul Iulian Rusu.
Până în 2005 a activat în calitate de lector universitar la Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania” Braşov. În prezent este maestru corepetitor al Operei din Braşov.