• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Maestrul Christian Badea ...
Maestrul Christian Badea – dirijor principal la Filarmonica „George Enescu”

Obiectivul principal al Filarmonicii „George Enescu” rămâne cel enunţat la începutul mandatului actualului director general: formaţiile muzicale – în primul rând Orchestra simfonică şi Corul academic – să reintre în rândul celor mai bune orchestre de profil din Europa.
Cu această motivaţie s-a apelat la dirijori de mare valoare, cu consacrare internaţională, care pot conferi personalitate şi identitate muzicală ansamblurilor Filarmonicii.


Filarmonica „George Enescu” are privilegiul să aibă colaborator pe unul dintre cei mai reputaţi dirijori români, pe maestrul Christian Badea, aclamat pe cele mai prestigioase săli de concert din America de Nord, Europa, Australia, Asia.

Maestrul Christian Badea este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” începând cu stagiunea 2012 - 2013.

A studiat vioara la Conservatorul de Muzică din Bucureşti şi a urmat studiile de dirijat de orchestră la Bruxelles. A continuat studiile de dirijat la Mozarteum din Salzburg, sub îndrumarea lui Herbert von Karajan şi s-a perfecţionat la Juilliard School din New York, unde principalul său mentor a fost Leonard Bernstein.
În Europa, Christian Badea a condus, printre altele, orchestrele Royal Philharmonic şi BBC Symphony din Londra, Residentie Orchestra din Haga, Amsterdam Philharmonic şi Orchestra Radio din Olanda, Beethovenhalle din Bonn, Orchestrele Radio şi l'Ile de France din Paris, Orchestra Naţională din Lyon, RAI din Torino, Santa Cecilia din Roma, Maggio Musicale din Florenţa, Filarmonica din Budapesta, Orchestra Naţională a Spaniei din Madrid şi orchestrele din Valencia, Sevilla şi Bilbao. În Asia a condus Filarmonica din Hong Kong şi a întreprins un turneu în Japonia cu Orchestra Filarmonicii din Tokio. În America de Nord, Christian Badea s-a aflat la pupitrul orchestrelor simfonice din Pittsburgh, Washington D.C., Atlanda, Detroit, Baltimore, Rochester şi Montreal.
Dintre înregistrările realizate de Christian Badea, de referinţă este cea pentru Telarc, cu Royal Philarmonic din Londra, interpretând Simfonia nr. 3 de Saint-Saens, cât şi înregistrarea live a operei Antony şi Cleopatra de Samuel Barber, distinsă cu Premiul Grammy.
A colaborat cu interpreţi de renume precum Mstislav Rostropovici, Yo Yo Ma, Zefim Bronfman, Shlomo Mintz, Midori Seiler, Cho Liang Lin, Mitsuko Uchida, Gerhard Oppitz, Lynn Harrell, Placido Domingo, Renee Fleming, Bryn Tervel, Natalie Dessay, Rolando Villazon, Simon Keenlyside, Thomas Hampson şi cu regizori precum Stefan Herheim, Bruce Beresford, David Pountney, Franco Zeffirelli, Andrei Şerban şi Keith Warner.
Ca invitat permanent, timp de un deceniu, Christian Badea a dirijat peste 160 de spectacole la Metropolitan Opera din New York, într-un repertoriu variat.
În Europa a fost un oaspete frecvent la Covent Garden Royal Opera House din Londra, Opera de Stat din Viena, teatrele de operă din München, Hamburg, Geneva, Bruxelles, Amsterdam, Copenhaga, Stockholm, Torino, Bologna, Lyon, iar în America de Nord la Houston, Dallas, Toronto, Montreal şi Detroit.
În 2008, Christian Badea a condus Orchestra Filarmonicii „George Enescu” într-un concert aniversar, la deschiderea celei de a 140-a stagiuni. În acelaşi an, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa şi a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural, decernat de Președinția României.

“Prezenţa maestrului Christian Badea la pupitrul Filarmonicii „George Enescu” este o garanţie pentru înalta performanță artistică şi o certitudine că ţinta propusă poate fi atinsă. Alăturându-l pe Christian Badea celorlalți doi dirijori principali, maeştrii Horia Andreescu şi Camil Marinescu care deţin şi ei remarcabile performanţe artistice, consider că formula acestui trio de muzicieni de elită va permite împlinirea dorinţei noastre ambiţioase care este plasarea orchestrei simfonice şi a corului Filarmonicii în ierarhia de vârf a muzicii europene.” a declarat dl. Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti