• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Dirijorul Christian Badea...
Dirijorul Christian Badea revine cu patru concerte la Ateneu

DirijorulChristianBadearevinecupatruconcertelaAteneu 613550Filarmonica „George Enescu”, dirijată de celebrul Christian Badea, va oferi, în această săptămână, un program de muzică vieneză, alături de Simfonia nr. 4 de Robert Schumann, și un program integral Brahms, săptămâna viitoare, la Ateneul Român.

După premiera cu „Tosca” la Opera din Sydney de la începutul acestui an, maestrul Christian Badea, unul dintre cei mai importanţi dirijori români de operă, a revenit la Bucureşti pentru o serie de patru concerte de la Filarmonica „George Enescu” în a doua jumătate a lunii martie 2017.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Christian Badea, va prezenta în această săptămână, joi, 23 martie, şi vineri, 24 martie, de la ora 19.00, la Sala mare a Ateneului Român, un program cu lucrări semnate de Anton Webern (Im Sommerwind) şi Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul nr. 21, în do major, pentru pian și orchestră, KV 467). Solist va fi pianistul spaniol Josu de Soluan. În partea a doua a programului, va fi interpretată Simfonia nr. 4, în re minor, op. 120 de Robert Schumann. „E o muzică excepţional de frumoasă, de importantă. Robert Schumann este poate cel mai important compozitor romantic german şi, din păcate, nu se face atât de des cât ar trebui să se facă”, mărturisește Christian Badea.

Un alt regal ne așteaptă și săptămâna viitoare la Ateneu. Pe 30 și, respectiv, 31 martie, Christian Badea va susține la Ateneu, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii George Enescu, un program integral Brahms: Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 77 cu solista Alexandra Conunova și Simfonia nr.1 Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68.

Christian Badea a semnat până în 2019 cu Opera din Sydney

Cu o carieră impresionantă, după ce a condus 167 de reprezentații la Metropolitan Opera din New York, 32 la Royal Opera House of Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper, alături de sute de spectacole, cu un repertoriu divers, în teatrele de operă din München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston, dirijorul Christian Badea a semnat până în 2019 şi pentru alte noi producţii la Opera din Sydney. A lucrat şi continuă să colaboreze cu cei mai importanţi cântăreti şi regizori de operă din lume. Artistul, născut în Bucureşti, a pus în scenă în spaţiul Ateneului, două spectacole-eveniment cu opera în concert „Parsifal”: în mai 2015, a prezentat actul III-lea, după care, în deschiderea stagiunii 2016-1017 a Filarmonicii „George Enescu”, cu mijloace tehnice multiple, a condus actul I, din opera lui Richard Wagner. „Parsifal actul I la Ateneul Român” s-a impus, cu siguranţă, ca fiind cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016. Christian Badea i-a invitat invitaţi pe unii dintre cei mai importanţi solişti wagnerieni din străinătate: Ştefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry) şi Bela Perencz (Amfortas).

Pianistul Josu de Solaun, câștigător în Concursului Enescu

În această săptămână, joi și vineri seară, spaniolul Josu de Solaun, câștigătorul Secțiunii Pian a Concursului Enescu din 2014 de la Bucureşti, va fi solist în Concertul nr. 21 pentru pian și orchestră de Mozart. “Pentru Mozart, orice partitură pare o transfigurare a unui număr de operă. Muzica sa - chiar și cea mai austeră pagină instrumentală - este continuu animată de personaje, reale sau virtuale; gândirea dramaturgică este cea care asigură o rafinată diversitate a conținutului emoțional al muzicii. Cele 27 de concerte pentru pian, 7 concerte pentru vioară, cele 41 de simfonii, sonatele pentru pian și cele pentru pian și vioară, cvartetele de coarde și operele lui Mozart trasează doar în linii mari repere ale creației - bogată, luxuriantă chiar, care emană fantezie debordantă și bun gust, o muzică ce transcende realitatea imediată și ne poartă într-o lume mistică a esențelor”, consideră muzicologul Octavia-Anahid Dinulescu.

Pianistul Josu de Solaun, solistul concertului de Mozart de pe 23 și 24 martie de la Ateneu, a studiat la Manhattan School of Music. A obţinut Premiul I la Concursul de Pian al Uniunii Europene (2009), precum și Marele Premiu la Concursul Internaţional de Pian „José Iturbi” (Spania, 2006). În cadrul Concursului Internațional „George Enescu”, ediția din 2014 a cărei secțiune de pian a câștigat-o, Josu de Solaun a interpretat Sonata Nr. 3 pentru pian și vioară de George Enescu „Îl admir pe Enescu de foarte mult timp. Mi-am dorit întotdeauna să cânt la Ateneul Român”, mărturisea solistul.
În străinătate, pianistul Josu de Solaun a prezentat integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu la Recital Hall of the James and Nancy Gaertner Performing Arts Center (SUA). Mai mult, Josu de Solaun va înregistra lucrările enesciene, la cunoscuta casa de discuri Naxos Records. Este singurul pianist spaniol care a câştigat concursurile Enescu şi Iturbi, iar recent a fost invitat la o recepţie privată cu Regele şi Regina Spaniei la Palatul Regal, după succesul de la concursul din Bucureşti.

Program concerte simfonice

Joi, 23 și vineri, 24 martie 2017, 19:00 - 21:00

Sala Mare Ateneu
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Christian Badea
Solist: Josu De Solaun

Program:
Anton Webern
Im Sommerwind
Wolfgang Amadeus Mozart
Concertul nr. 21, în do major, pentru pian și orchestră, KV 467
Robert Schumann
Simfonia nr. 4, în re minor, op. 120

Joi, 30 și vineri, 31 Martie, 19:00 - 21:00

Sala mare Ateneu

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor

Christian Badea

Solistă

Alexandra Conunova

Program

Johannes Brahms

Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 77

Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68

Sursa: Romania Libera