• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media De la Sydney la Bucuresti...
De la Sydney la Bucuresti. Christian Badea din nou pe scena Ateneului Roman

badea2Dirijorul Christian Badea va sustine in aceasta saptamana, alaturi de Orchestra simfonica a Filarmonicii ,,George Enescu", doua concerte exceptionale cu un program integral Johannes Brahms: Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 77 si Simfonia nr. 1, in do minor, op. 68. Solista este violonista Alexandra Conunova.

In Australia, unde este invitat frecvent de multi ani, Christian Badea, dirijorul nascut in Romania si celebru pe cele mai mari scene de opera si concert din lume, a fost nominalizat la Premiul Helpmann pentru Cel mai bun dirijor. Dupa un sezon plin la Opera din Sydney cu care are a semnat un contract de colaborare pana in 2019 si unde a condus, in februarie si martie 2017, premiera operei ,,Tosca" de Giacomo Puccini, in regia lui John Bell, Christian Badea a revenit in a doua jumatate a lunii martie la Bucuresti pentru patru concerte alaturi de Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu".

Dupa ce, saptamana trecuta, a dirijat lucrari de Mozart, Schumann si Webern, pentru serile de joi, 30 martie, si vineri, 31 martie, Christian Badea a ales un program integral Johannes Brahms: Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 77 si Simfonia nr. 1, in do minor, op. 68. Solista este violonista Alexandra Conunova. Concertmaistru invitat este David Lefrevre.

"Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 77 de Johannes Brahms este pentru mine concertul cel mai stralucitor. Este o perla in repertoriul violonistic si ma bucur extrem de mult sa-l cant aici, pe scena Ateneului Roman..... , spune Alexandra Conunova.

Orchestra Simfonica a Filarmonicii „George Enescu” m-a impresionat la repetitii, are un simt al muzicii cu totul special, e un ansamblu extraordinar. De asemenea, e o mare bucurie sa ma aflu din nou pe sena, pentru a cincea oara, alaturi de maestrul Christian Badea. Am facut impreuna pana acum concertele de Sostakovici, Sibelius, Ceaikovski, am fost invitati si la Budapesta. Iata ca ne reintalnim acum si facem acest Brahms exceptional", a declarat violonista Alexandra Conunova, laureata a Concursului ,,George Enescu" in 2011, potrivit unui comunicat al Filarmonicii "George Enescu".

Cu o cariera impresionanta, maestrul Christian Badea a condus, in cariera sa de pana acum, 167 de reprezentatii la Metropolitan Opera din New York, 32 la Royal Opera House of Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper si sute de spectacole lirice la Munchen, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston. A lucrat si continua sa colaboreze cu cei mai importanti cantareti si regizori de opera din lume.

Nu de mult, la Bucuresti, muzicianul a pus in scena in spatiul Ateneului Roman, doua spectacole-eveniment cu opera in concert ,,Parsifal" de Richard Wagner: in mai 2015, a prezentat actul III-lea, dupa care, in deschiderea stagiunii 2016-1017 a Filarmonicii ,,George Enescu", cu mijloace tehnice multiple, a condus actul I, din opera lui Richard Wagner, concert-spectacol care s-a impus, cu siguranta, ca cel mai important eveniment culturalmuzical al anului 2016, in Romania si pentru care, ChristianBadea i-a invitat pe cativa dintre cei mai importanti solisti wagnerieni ai momentului: Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry) si Bela Perencz (Amfortas).

Alexandra Conunova, nascuta in 1988 in Republica Moldova, a inceput studiul viorii la varsta de sase ani. A urmat cursurile universitare in Germania, la Hanovra. A studiat, de asemenea, si cu violonistii Boris Kuschnir, Mihaela Martin, Ivry Gitlis si Igor Oistrah. In prezent locuieste la Vevey, in Elvetia. Solista a castigat importante premii internationale, la concursurile ,,Henri Marteau" (2008), ,,Ion Voicu" (2009), ,,Tibor Varga" (2010), Deutsche Stiftung Musik Leben (2011). n 2011 a fost laureata si la Concursul ,,George Enescu". In 2012 a castigat Premiul I la Concursul ,,Joseph Joachim" de la Hanovra. Succesul de care s-a bucurat la aceasta competitie i-a asigurat un CD de debut la Naxos. Violonista Alexandra Conunova a devenit premianta locului al treilea si detinatoarea medaliei de bronz a concursului muzical international Ceaikovski, desfasurat in 2015 la Moscova, la categoria vioara. Violonista canta pe un instrument Santo-Seraphin (Venetia 1735), ce i-a fost imprumutat de catre Deutsche Stiftung Musikleben din Hyamburg.

Concert simfonic

Joi si Vineri, 30 si 31 Martie 2017, 19:00 - 21:00

Sala mare a Ateneului Roman

Dirijor CHRISTIAN BADEA

Solista ALEXANDRA CONUNOVA

Program

Johannes Brahms

Concertul in re major pentru vioara si orchestra, op. 77

Simfonia nr. 1, in do minor, op. 68

Sursa: adevarul.ro