• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Bustul lui Mihai Bredicea...
Bustul lui Mihai Brediceanu, dezvelit vineri, de la ora 18.00, la Ateneul Român

Bust Mihai BrediceanuAstăzi, de la ora 18.00, la Ateneul Român, va fi dezvelit bustul lui Mihai Brediceanu (1920-2005), realizat de Miliţa Petraşcu. Evenimentul va avea loc în prezenţa lui Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“, şi a lui Petru Brediceanu, fiul lui Mihai Brediceanu.

Născut la 14 iunie 1920 la Braşov într-o familie de intelectuali, Mihai Brediceanu a fost o personalitate de mare importanţă a lumii muzicale româneşti din secolul XX. Familia Brediceanu are o importantă tradiţie culturală şi istorică, fiind foarte respectată încă din secolul al XVIII-lea, prin personalităţile omului politic Coriolan Brediceanu şi ale fiilor săi, Caius Brediceanu, important diplomat roman, şi Tiberiu Brediceanu, reputat culegător de folclor şi compozitor. Fiu al lui Tiberiu Brediceanu, Mihai Brediceanu a avut o amplă activitate de interpret, compozitor şi matematician.

Din 1959 până în 1966, a fost director general al Operei Române din București, iar între anii 1982- 1990 a fost director general al Filarmonicii „George Enescu" din București. Din 1991, a fost numit din nou director general al Operei Române. Pe lângă nenumărate piese muzicale pentru teatru, Mihai Brediceanu a mai compus o simfonie, patru dansuri simfonice, o suită pentru orchestra de cameră, piese pentru cor, muzică de cameră și cântece. Mihai Brediceanu a fost preşedinte al Festivalului „George Enescu“ – ediţia 1995, preşedinte al Uniunii Interpreţilor şi membru al Uniunii Compozitorilor. Muzicianul Mihai Brediceanu a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani, pe 4 martie 2005.