• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Concertmaestrul Filarmoni...
Concertmaestrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, revine în România împreună cu pianista Cătălina Butcaru


Butcaru SteudeDupă succesul de anul trecut, când au susținut trei recitaluri pe scenele din România, Concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, și pianista Cătălina Butcaru revin cu alte evenimente muzicale extraordinare. Beethoven și Brahms sunt de această dată compozitorii-vedetă ai recitalurilor cuprinse în periplul muzical dedicat publicului românesc.

Evenimentele se vor desfășura sub patronajul Excelenței Sale, Ambasadorul Austriei în România, Mag. Gerhard Reiweger.

Turneul naţional va debutala Ateneul Român, pe 30 mai, ora 20.00.

Programul recitalurilor reunește unele dintre cele mai frumoase și dificile lucrări pentru vioară și pian compuse de doi dintre marii B din istoria muzicii: Beethoven și Brahms.Alegerea este una ce cu siguranță va bucura și emoționa publicul, care se va reîntâlni cu: Sonata Nr.9, op.47, în La major -Kreutzer și Sonata Nr. 8 în Sol major, op. 30, nr. 3 de Beethoven, dar și cu Sonata nr. 1 in Sol major, op. 78, de Brahms.

Un recital cu un program identic a fost prezentat pe 29 aprilie 2017 publicului din Viena, care a primit cu multă căldură și entuziasm această provocare muzicală, exprimându-și încântarea față de prestația celor doi muzicieni prin îndelungi aplauze și pe rețelele de socializare: “Minunat concert! Felicitări!”. “’A fost minunat, mișcător şi foarte emoționant.’’, au scris exigenții spectatori vienezi.

Recitalurile se vor incheia cu un bonus: Richard Strauss/ Váša Příhoda – Vals - transcripţie după Cavalerul Rozelor.

Volkhard Steude, un împătimit al muzicii de cameră, cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 (ex Smith-Querson), care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei. Din anul 2000 este concertmaistrul Filarmonicii din Viena.

Ca solist, împreună cu Filarmonica din Viena, a susţinut concerte sub bagheta unor dirijori renumiţi ca Giuseppe Sinopoli, Daniel Barenboim şi Tugan Sokhiev. Turneele sale în Europa și Japonia, dar și impresionanta discografie, coturează cariera unui mare muzician care se prezintă acum și publicului din România.


Butcaru SteudeCătălina Butcaru, pianista născută la Constanța și stabilită la Viena, a fost admisă la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, de unde a obținut diploma de solist. Pianista reunește in palmaresul său numeroase premii la competiții naţionale şi internaţionale, cum ar fi: Concursul Steinway în Viena, Concursul Lira de Aur, Concursul Mozart, etc. In 2006 a debutat cu succes ca solistă în Londra și doi ani mai târziu a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall, din capitala britanică. Albumul, care conține lucrări de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internațională și prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă. Cu această ocazie, renumitul critic muzical D.C.F. Wright a scris in cronica sa: „…This is a must have disc. It is the best piano playing I have heard for many years… ” Din anul 2000, Cătălina Butcaru are o bogată activitate concertistică în Austria, Italia, Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Luxemburg, Ungaria, Olanda, Turcia, Bulgaria şi România.

Turneu susținut de Banca Comercială Română.

Cu sprijinul: Ambasadei Austriei la București și al Societății Austro-Română.

Sponsori: SC Canal Sea Service SRL, Consal Trade

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Hotnews, Revista 22, Cariere, Zile și Nopți, Epoch Times Romania, Romania Pozitivă , agentiadecarte.ro.

BCR LOGO1 Logo Canal Sea Services1   Logo Neufinalklein1   Consal Logo1