• Română (România)
 • English (United Kingdom)
Instalati Flash Player pentru a putea vedea playerul.
 • Rezervări pentru concertele simfonice

  Rezervările la concertele simfonice se pot face pe site-ul nostru începând cu ziua de luni din săptămâna concertului.

 • Turul virtual al Ateneului Român

  Pentru turul virtual al Ateneului Român vă rugăm să apăsaţi AICI.tur_virtual_slide

 • În atenția publicului spectator,

  Accesul în sălile de spectacol ale Ateneului Român este permis până la ora începerii concertelor. După această oră, accesul se mai poate face DOAR la pauză. Mulțumim pentru înțelegere!

 • The Great Restoration Work of The Athenaeum

  coperta_cupola_ukEditura „Anima" a acceptat să realizeze pro bono traducerea volumului Marea refacere a Ateneului Român (1990-2003) în format electronic şi astfel, cu bucurie, anunţăm că volumul de excepţie The Great Restoration Work of The Romanian Athenaeum (1990-2003) poate fi accesat pe site-ul Filarmonicii „George Enescu" la adresa http://fge.org.ro/images/stories/publicatii/great_restoration.pdf

 • Informaţii despre bilete şi abonamente

  atheneublackPentru mai multe informaţii legate de bilete şi abonamente, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon:
  (+4) 021 315 6875
  Pentru orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la telefon: (+4) 021 315 2567

  De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi şi prin intermediul paginilor de Facebook, Twitter și Instagram.

 • Caietele Filarmonicii "George Enescu"

  orga-1orga-2cupolarocupolaukcop refacereist
  Publicate de Editura Anima, Coordonator de colecţie: Cristina Sârbu

Stagiunea 2017 - 2018

Vă rugăm să vă asigurați că browser-ul dumneavoastră suportă Flash Player (descărcare AICI).

Vă rugăm să vă asigurați că nu aveți activată vreo aplicație pentru blocarea ferestrelor de tip pop-up.

Categoria a III-a de bilete = strapontine, scaune fără spătar.

Vă rugăm să vă abonaţi la newsletter

Prima pagina Presa/media Conferinţă de Crăciun ...
Conferinţă de Crăciun în România. Dimensiunile ascunse ale Universului

Poster A Cincea Conferință de Craciun 2017Luni, 20 noiembrie 2017, de la ora 19.00, profesorul Emilian Dudaş este invitatul celei de a cincea Conferinţe de Crăciun în România, organizată sub egida Conferinţelor Ateneului Român. Aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, Conferința de Crăciun este un eveniment științific anual, organizat de Filarmonica „George Enescu“ în spiritul tradiției interbelice a renumitelor conferințe ale Ateneului Român.

Distinsul invitat Emilian Dudaș este profesor la École Polytechnique-Palaiseau, director de cercetare la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS) din Franţa și membru al Centrului de Fizică Teoretică.

Tema conferinţei, „Dimensiunile ascunse ale Universului“, face trimitere la teoria stringurilor, care implică ideea unificării celor două teorii fundamentale ale Universului, mecanica cuantică cu teoria generală a relativității. Există cu adevărat aceste corzi pe care să le fi folosit Universul ca să compună simfonia care înseamnă viața și întreaga noastră existență? Și, dacă aceste dimensiuni suplimentare există, iar noi nu am reușit încă să le vedem, cum putem să o facem și unde ar trebui să le căutăm? Profesorul Emilian Dudaș va răspunde la aceste întrebări la prima Conferință de Crăciun prezentată în limba română.

Conferinţa, la care va participa formaţia „Bucharest Singers“, este dedicată aniversării a 25 de ani ai Experimentului ATLAS de la LHC/CERN, aniversării a 5 de ani de la descoperirea Bosonului Higgs şi aniversării a 150 de ani ai Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău (fostul Liceu Teoretic „George Bacovia” din Bacău, pe care distinsul oaspete l-a absolvit în 1983).

Conferința anuală de Crăciun de la Ateneul Român, aflată sub Înaltul Patronaj al Principesei Moștenitoare Margareta, este inspirată din celebrele Christmas Lectures inaugurate la Londra, în anul 1825, la Royal Institution. De atunci, aceste conferinţe au avut loc în Capitala Marii Britanii fiecare an, cu excepția celui de al Doilea Război Mondial, iar începând din anul 1966 au fost difuzate de BBC.

Primele patru Conferinţe de Crăciun în România au fost susţinut,e la Ateneul Român, de Sir Tom Kibble, Imperial College Londra (2013 - What is the World Made Of), Joseph Silk, Universitatea Oxford (2014 - From Here to Eternity), Gérard Mourou, École Polytechnique, Paris (2015 - „Breaking Through the Unknown - Extreme Light Science to Art”).Rolf Heuer, președintele Deutsche Physikalische Gesellschaft, Germania (2016- „Science Bridging Cultures and Nations: Exploring the Early Universe“/ Ştiinţa – Punţi între culturi şi naţiuni: explorând universul timpuriu“.

„În intenţia mea, Conferinţele Ateneului Român trebuie să consacre un loc recunoscut de Europa academică, ca un spaţiu de dezbateri de mare rafinament intelectual a unor teme majore ştiinţifice, artistice, politice, literare, cu conferenţiari de mare calibru. Ceea ce pot afirma astăzi este că am reuşit, după cinci ani, un nivel al temelor şi o valoare ştiinţifică a conferenţiarilor demne de cele mai înalte foruri academice mondiale“, subliniază Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii „George Enescu“

Emilian Dudaș (n. 1965 la Lupeni) a absolvit în 1988 Facultatea de Fizică a Universității București. A urmat studii doctorale la Universitatea Paris-Sud, Orsay, unde și-a susţinut teza în 1994, cu profesorul Pierre Binétruy, un recunoscut specialist în domeniul Cosmologiei și unul dintre fondatorii Laboratorului de Astroparticule și Cosmologie. În 2013, profesorul Emilian Dudaş, care are cetăţenie română şi franceză, a primit Premiul Gay-Lussac-Humboldt pentru Cercetare și Royal Society International Exchanges Award 2017-2018 pentru activitatea sa de profesor. Este membru al Comitetului Consultativ al „Southern European Network in Mathematical and Theoretical Physics“ și Membru al Science and Technology Facilities Council (STFC) al Marii Britanii.

Organizatori ai celei de-a cincea ediţii a Conferinţei de Crăciun: Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei“, Filarmonica „George Enescu“, Clubul Rotary-Curtea Veche București, Institutul de Fizică Atomică.

Evenimentul este sprijinit de Academia Română, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Cercetării și Inovării şi Unitatea Executivă de Finanțare a Educației Superioare, Cercetării, Dezvoltării & Inovării, fiind realizazat în colaborare cu Ambasada Marii Britanii în România, British Council, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din Bucureşti.

Intrarea la conferinţă se face luni, 20 noiembrie 2017, de la ora 18.30.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro